09 september 2014

Campagne over waterschapstaken

Bron: AGV

‘Zonder het waterschap staat alles onder water’.

Dat is de slogan van de campagne die in september en later in november en begin december overal te zien is in het werkgebied van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Deze campagne is bedoeld om mensen in het werkgebied van Amstel, Gooi en Vecht bewust te maken van het werk van het waterschap.

Zonder waterschap staat alles onder water

Dijkgraaf Johan de Bondt trok het doek op voor de campagne, aan de Ringdijk in de Watergraafsmeer: een plek die 5,5 meter onder zeeniveau ligt, op één van de laagste punten in Amsterdam.

Voor veel mensen lijkt het vanzelfsprekend dat we hier in Nederland veilig onder zeeniveau kunnen wonen. “Maar zo gewoon is dat niet”, zegt dijkgraaf Johan de Bondt. “Zonder het waterschap zou alles onder water staan. Niet alleen de weilanden, maar ook de steden en dorpen waar we wonen. Nederland bestaat voor een groot deel uit polders. Het waterschap houdt die dagelijks droog met behulp van sluizen en gemalen. De dijken moeten op orde zijn om het hoge water te kunnen keren. Waar nodig nemen we extra maatregelen, in ons werkgebied uitgevoerd door Waternet.

Blijvende aandacht en investeringen zijn nodig we hebben te maken met een veranderend klimaat (stijgende zeespiegel, opwarming aarde, nattere winters) en krijgen daardoor steeds vaker te maken met wateroverlast (storm en hevige regenval). Om hierop voorbereid te zijn, zoekt dit waterschap naar - vaak innovatieve - oplossingen. In nauwe samenwerking met andere overheden en maatschappelijke organisaties en in overleg met bewoners en betrokkenen uit het gebied.”

Eendjes

Op internet, op bushokjes, billboards en op andere plaatsen zal het campagnebeeld te zien van zwemmende eendjes boven een groot blauw wateroppervlak. Al deze uitingen verwijzen naar de speciale campagnewebsite van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: www.allesonderwater.nl.

<//a>Daar is in vijf korte animaties te zien wat het waterschap allemaal doet om veilig te kunnen wonen en werken, in een gebied dat veelal onder zeeniveau ligt en gevoelig is voor wateroverlast. Deze campagne wordt ook ingezet als opmaat naar de waterschapsverkiezingen. Dan kunnen mensen weer stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. De waterschapsverkiezingen vinden plaats op 18 maart 2015, tegelijk met de Provinciale Staten-verkiezingen.

Foto eerste drie CDA AGV waterschapsverkiezingskandidaten met poster 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.