26 januari 2011

Nico de Dood combineert waterschap en gemeenteraad

Bij de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente De Ronde Venen werd Nico voor het CDA in de gemeenteraad gekozen. Hij heeft aangegeven de functie van gemeenteraadslid van de gemeente De Ronde Venen en van het AB-lidmaatschap van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht te willen combineren.

 Om beide functies tegelijkertijd te kunnen vervullen heeft hij ontheffing aangevraagd en gekregen van het Partijbestuur van het CDA.

Nico de Dood werd eind 2008 met voorkeurstemmen in het bestuur van het waterschap verkozen.
 
Wim Zwanenburg, fractievoorzitter van het CDA in waterschap AGV, juicht dat toe: "Wij hebben in de fractie de afspraak gemaakt dat wij akkoord gaan met deze situatie, maar periodiek zullen we wel beoordelen of er niet te veel overlappingen zijn in de agenda's van beide besturen en de daarbij behorende commissies, zodat de aanwezigheid van het fractielid Nico de Dood in AGV daar onder te lijden zou hebben en de inzet naar de CDA Waterschapsfractie tekort zou schieten. Wij hopen de plezierige samenwerking met Nico de Dood te kunnen continueren".

De waterschapsfractie bestaat uit Wim Zwanenburg (fractievoorzitter), Gerard Korrel (AB-lid en tevens DB-lid voor AGV) en Nico de Dood. Nico de Jong en Ron Wever fungeren als duolid (met spreekrecht in commissievergaderingen). Het duolidmaatschap van Ron Wever volgt op het terugtreden van Theo Tiemessen (om gezondheidsredenen).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.