26 oktober 2011

Positieve beoordeling door CDA van Tussenbalans Coalitieprogramma AGV

Tijdens de Commissievergadering van AGV van 26 oktober 2011 is de tussenbalans van het programma-akkoord van de coalitie in het waterschapsbestuur besproken. Binnen het waterschap wordt het dagelijks bestuur gevormd door de coalitiepartijen Water Natuurlijk, Partij van de Arbeid, CDA, de categorie Ongebouwd (de vertegenwoordiger van LTO-Noord), en de categorie Bedrijven (de vertegenwoordiger van de Kamer van Koophandel).

Gerard Korrel is voor het CDA DB-lid in waterschap Amstel, Gooi en Vecht. In de tussenbalans is weergegeven welke doelen zijn behaald in de afgelopen twee jaar. Ook wordt in de tussenbalans op hoofdlijnen aangegeven welke resterende plannen nog gerealiseerd dienen te worden.

Wim Zwanenburg: “Het CDA is positief over deze Tussenbalans. Het is een goede en summiere weergave van de uitvoering van het Collegprogramma. Dit is een uitstekende samenvatting halverwege, en het laat zien dat we goed op weg zijn, dat we goed op schema liggen. Een volledige verantwoording van de uitvoering van beleid door het DB gedaan in de Bestuursrapportage die drie keer per jaar in het Algemeen Bestuur aan de orde komt. AGV heeft een goede planning en control-cyclus, het DB en het AB hebben de vinger aan de pols en er vindt een goede verantwoording plaats. Van belang is ook dat ondanks de uitvoering van het Collegeprogramma de tariefontwikkeling van de waterschapsbelasting bij AGV beperkt blijft”.

De CDA-fractie is ook tevreden over de verbeterde communicatie van het waterschap. De zichtbaarheid is ook verbeterd, al kan het altijd nog bete. Zo doet de CDA-fractie de suggestie om de beleving en de bewustwording over veiligheid te vergroten door bijvoorbeeld het plaatsen van borden en palen met de aanduiding NAP.

Klik hier voor de Tussenbalans van het Collegeprogramma

Klik hier voor het Collegeprogramma 2009-2013 voor waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Meer over de taken en verantwoordelijkheden van het dagelijks bestuur.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.