21 juni 2016

CDA Hoogeveen: 'Informatie over zorg is slecht te vinden'

Onlangs organiseerde de CDA-fractie van Hoogeveen een bruisavond over het thema zorg en wonen. De avond was een groot succes en leverde een vol Schippershuus op. Tijdens deze avond stond de vraag centraal: langer thuis wonen, hoe doe je dat? Opvallende uitkomst van de avond was dat veel inwoners niet weten hoe ze aan informatie komen als ze een zorgvraag hebben.

Onderzoek van het CDA Hoogeveen levert op dat er weliswaar veel informatie over dit thema beschikbaar is, maar dat deze zowel op de website van de gemeente als op de gemeentelijke pagina ‘het torentje’ slecht te vinden is. Dit moet beter vindt het CDA Hoogeveen. Daarom stelde het CDA Hoogeveen schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Raadslid Martin Nanninga: ‘Als je zorg nodig hebt, moet die makkelijk bereikbaar zijn. Dat begint bij weten waar je moet zijn met je zorgvraag. Deze informatie is nauwelijks vindbaar op internet en wordt niet in het torentje vermeld. Een kleine moeite om dat wel te doen. Veel inwoners zijn daarmee geholpen.’

Het CDA Hoogeveen vraagt het College onder andere om de informatie over het WMO team op te nemen in het torentje en om op de homepage van de gemeente een knop te maken die gelijk leidt naar de juiste informatie over dit thema.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.