21 november 2016

Denk mee over model-verkiezingsprogramma gemeenteraad 2018

Zaterdag 12 november organiseerde de BSV op het CDA Partijcongres in Veghel een deelsessie van de commissie model-verkiezingsprogramma 2018. Hier vindt u de presentatie van commissievoorzitter Eiko Smid ter introductie op het werk van de commissie.

Uw ideeën voor 2018-2022
Graag bieden we u de gelegenheid uw ideeën en goede voorbeelden met de commissie te delen. De commissie hoort graag welke inhoudelijke punten in de periode 2018-2022 aandacht vragen en welke christendemocratische aanpak u voorstelt. Zeker in goede praktijkvoorbeelden is de commissie geïnteresseerd.

Het model-programma zal zijn opgebouwd langs dezelfde thema's als het landelijk verkiezingsprogramma:

  • Waarden en traditie
  • Sterke samenleving
  • Familie en gezin
  • Zorg voor elkaar
  • Eerlijke economie

Kunt u bij uw bijdrage aangeven onder welk thema u dit vindt vallen? Uw bijdrage ontvangen we graag zo spoedig als mogelijk, maar uiterlijk eind november.

Vernieuwende aanpak
Daarnaast zijn we geïnteresseerd in ideeën en voorbeelden van het interactief opstellen van een lokaal programma (ledenbetrokkenheid, lokale maatschappelijke organisaties, etc.) en een vernieuwende manier van presenteren (alleen online, glossy, etc.). Suggesties zijn van harte welkom!

Half februari komt het model-verkiezingsprogramma beschikbaar. Dan verschijnen ook het Handboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 en de handreikingen voor werving & selectie en voor de campagne.

Dank voor uw bijdrage!

Commissie model-verkiezingsprogramma
Eiko Smid (voorzitter), Trudy Veninga, Mark Buck, Vivian Moonen, Ko Scheele, Willemien Vreugdenhil, Frank van Gastel, Jos van Ginneken (adviseur BSV-bestuur), Maarten Neuteboom (adviseur WI), Pieter-Jan van Zanten (adviseur CDA DB) en Adger van Helden (secretaris) 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.