15 oktober 2015

Initiatiefvoorstel CDA Veldhoven voor invoeren jeugdlintjes

De Veldhovense CDA-fractie brengt bij de besluitvormende raadsvergadering van 13 oktober 2015 een initiatiefvoorstel in over de invoering van jeugdlintjes in Veldhoven. Kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar die een uitzonderlijke prestatie leveren of zich bijzonder inzetten voor de Veldhovense samenleving, verdienen waardering. Door het uitreiken van een jeugdlintje kan Veldhoven laten zien dat ze trots is op haar jeugdigen en hun inzet oprecht waardeert.

Waardering voor inzet jeugdigen
"Mensen hebben vaak een heel leven nodig om in aanmerking te komen voor een lintje. We willen jeugdigen met dit jeugdlintje stimuleren om zich op jonge leeftijd in te zetten voor een ander", zegt Hanny van den Berg. "CDA staat bekend om het belang dat zij hecht aan het gezin en sociale verbanden. Als jeugdigen al op jonge leeftijd het goede voorbeeld van gedecoreerden volgen door zich belangeloos in te zetten voor een ander, een vereniging of instantie of voor (delen van de) gemeente Veldhoven, dan verdient dit waardering. Hierdoor stimuleren we hen zich actief in te zetten", aldus de initiatiefneemster.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de introductie van jeugdlintjes, wordt het mogelijk om gedurende het jaar kandidaten hiervoor aan te melden. Het college zal dan bepalen of de jeugdige voor een lintje in aanmerking komt en reikt, bij het voldoen aan de criteria, de onderscheiding uit.

Klik hier voor het initiatiefvoorstel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.