10 oktober 2015

Carrièredag

 

De carrièredag voor dertigers is ontstaan uit een mooie samenwerking met het Steenkampinstituut. De workshops waren praktisch gericht en meteen te gebruiken in je werksituatie, voor je politieke carrière of bij je vrijwilligersvereniging. Naast het leerzame was er genoeg tijd voor het aangename en kennis te maken met andere dertigers tijdens de lunch en borrel. Het werd een interessante dag. 

Speechen als Obama  

De trainer was zeer prettig en kundig op zijn gebied. Leverde veel hands-on tips om beter te kunnen speechen waardoor je sterker in debat ging. Ook prettig dat de vraag kwam bij het begin "Wat hoop jij te bereiken?". Daarop werd aan einde training ook terugkoppeling over gegeven.

Vrouwelijk Leiderschap 

Goed voorbereid, leuke en inspirerende inhoud. Een toegankelijke trainer er is veel besproken en gediscussieerd.  Wel is iets meer samenhang in de boodschap van de trainsters wenselijk. De exacte boodschap rond de 'piramides' was niet helemaal duidelijk geworden. Ik had graag iets meer praktische tips gehoord. Deze ga ik nog zeker vragen in de skype sessie die nog volgt.

Training Pitchen

Erg goed. Heldere opbouw die je direct kan meenemen en toepassen in eigen situatie. Ook het oefenen en elkaar beoordelen was goed. Professioneel en to the point (effectief). Goede en prettige trainer.

Training Slimmer Werken

Een erg leuke en nuttige workshop en erg goed gegeven. veel interactie en eigen input, wat ik erg goed vond. Duidelijk uitleg, deelnemers werden goed bij de lezing betrokken. Leuke afwisseling presenteren, zelf sparren met deelnemers. Super, zijn tips ga ik gebruiken in mijn dagelijkse werk. Patrick's presentatie was leuk!

Leuke manier van workshop volgen (we zaten aan een hoge tafel met krukken) en interactief met een tv scherm. De informatie van de training kwam mij bekend voor, ik was al bekend met een aantal onderdelen. Daarnaast vond ik zijn extra toevoegingen in de mail en de testjes en de kleine 1op 1 intervisies interessant.

Netwerken  (ochtendsessie 10 en middagsessie 7 deelnemers)

De trainer was aardig en bleek het CDA erg goed te kennen. Ik had een iets meer theoretische benadering verwacht. Wel was het interessant dat hij ons ieder op maat aandacht gaf om te bespreken welk netwerk binnen het CDA voor ons nuttig zou kunnen zijn. Leuk om verschillen tussen deelnemers te zien. Sommige waren nauwelijks actief binnen het CDA, andere zelfs fractievoorzitter of wethouder. Nog meer praktische trainingen en vaardigheden waren gewenst.

Leiderschap 

Leuke trainer. Realistisch en deskundig. Onderwerp was erg leuk en de spreker prettig, maar ik vond het soms meer een lezing dan een workshop. Er waren wel iets teveel deelnemers om de training echt direct te laten zijn. De geleverde hand-outs na afloop waren goede stof om tijdens de vakantie door te nemen.  

Marcel had de autoriteit en rust om hier wat over te zeggen. Ervaren als ontspannen, leerzaam en van toegevoegde waarde. Een echte inspirator. Dat geeft weer een andere dimensie. Niet zo zeer een uitgebreide training, maar wel geleerd over attitude en complainment. De Rooy zet je wel aan het denken. Inspirerende man, daar kunnen ze in toppen van organisaties nog wat van leren. En ik heb er ook alvast best veel van geleerd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.