04 juli 2024

CDA: gezamenlijke visie bollenteelt effectiever dan afdwingen afspraken

In de vergadering van Provinciale Staten op 3 juli 2024 is gesproken over het rapport dat de Noordelijke Rekenkamer ten aanzien van de bollenteelt in Drenthe. Aanleiding voor de NRK om dit onderzoek te doen is dat de bollenteelt voor belangentegenstellingen zorgt tussen telers en omwonenden, voornamelijk door gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Statenlid Sonja Hilgenga-van Dam was namens het CDA woordvoerder op dit agendapunt.  

Zorgvuldig omgaan met onzekerheden
Het CDA sluit zich aan bij de opmerking van de NRK “zorgvuldig omgaan met onzekerheden is raadzaam”  Sonja Hilgenga vertelde dat het CDA blij is met de reactie van het college van GS om de aanbevelingen van dit rapport uit te werken.

Waken voor polarisatie 
Sonja Hilgenga riep op te waken voor polarisatie. Zij stelde  “We gaan er daarbij van uit dat het college in de voorbereiding nadrukkelijk opnieuw het gesprek zoekt met alle betrokkenen. Het CDA bedoelt daarbij onze inwoners en betrokken agrariërs en de belangengroepen in tweede instantie”.

Vertrouwen in uitwerking door college
Sonja Hilgenga sprak uit vertrouwen te hebben dat het college voortvarend aan de slag gaat met het uitwerken van de aanbevelingen uit het rapport.” 

De hele bijdrage van Sonja Hilgenga lezen? Klik hier
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.