05 september 2024

CDA: goed en betaalbaar openbaar vervoer belangrijke basisvoorziening

Het dagelijks bestuur van het OV bureau Drenthe-Groningen heeft het ontwerp hoofdlijnen dienstregeling bus 2025 vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Dit ontwerp was onderwerp van bespreking in de commissievergadering van Provinciale Staten op 4 september 2024.
Goed en betaalbaar openbaar vervoer is voor het CDA een belangrijke basisvoorziening om de regio leefbaar te houden. Statenlid Sonja Hilgenga-van Dam sprak haar enthousiasme uit over de positieve effecten van de keuze die, op aandringen van de coalitie, vorig jaar is gemaakt om extra te investeren in plaats van te bezuinigen. Uit de resultaten van het beleid valt af te leiden dat sprake is van een zichtbaar herstel van het gebruik van het OV. 

Stevig, betaalbaar en beschikbaar 

Sonja Hilgenga gaf aan dat het CDA alert zal blijven op aandacht voor het rapport “Elke regio telt”. In het Noorden is behoefte aan een goede basis infrastructuur. Het CDA zet in op de Nedersaksenlijn, de Lelylijn en een stevig, betaalbaar en beschikbaar openbaarvervoersnetwerk.

CDA blij met actieve houding 
De huidige pro-actieve houding van het OV bureau spreekt het CDA aan. Die houding ziet Sonja Hilgenga ook in de wens-scenario’s waarin de provincie wil anticiperen op verdere groei van het Openbaar Vervoer. Het CDA zet in voor een stevig OV-netwerk en spreekt uit nu positief te zijn over dit deel van het ontwerp op hoofdlijnen. 

Aandacht voor communicatie alternatieve vormen OV
Namens het CDA vroeg Sonja Hilgenga met nadruk aandacht voor het belang van een actieve communicatie als het gaat om het gebruik van alternatieve OV-vormen als de Hubtaxi en de belbus.  Het CDA vindt een gerichte publieksinformatie op dit punt van essentieel. 

De hele bijdrage van Sonja Hilgenga lezen? Klik hier
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.