12 september 2024

HUISARTSEN OPLEIDEN VOOR DRENTHE?

CDA positief over hoofdlijn economische koers 
De Economische Koers is een langjarig kader op hoofdlijnen, dat loopt vanaf 2024. Om flexibel in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en tijdig te kunnen bijsturen, wordt gewerkt met tweejaarlijkse uitvoeringsprogramma’s . In de commissievergadering van Provinciale Staten op 11 september 2024 werd het debat gevoerd over deze economische koers. 
Fractievoorzitter Bart van Dekken complimenteerde de gedeputeerde over de helderheid in doelstellingen in ambities, zowel in de uitvoeringsprogramma’s als in de economische koers. 

10 huisartsen opleiden voor Drenthe 
Bart van Dekken stelde dat vraag of het mogelijk is het vestigen van huisartsen en meer brede gezondheidszorgcentra te faciliteren.  
Het al eerder benoemde creatieve idee om in een constructieve samenwerking met de RUG een specifiek aantal huisartsen op te leiden voor Drenthe. “Laten we eens beginnen met 10 huisartsen voor specifiek Drenthe… “ aldus Bart van Dekken. 

Innovatiebudget voor nieuwe initiatieven gericht op zorg. 
Bart van Dekken vroeg daarnaast ruimte voor het beschikbaar stellen van een innovatiebudget voor nieuwe initiatieven gericht  (met name op ICT gebied) op oplossingen voor de zorg in 2035 met veel ouderen en een sterk afnemend aantal zorgmedewerkers en/of mantelzorgers.

Gezondheidszorgeconomie wat CDA betreft speerpunt in de koers 
Afsluitend stelde Bart van Dekken dat de CDA fractie heel graag het speerpunt gezondheidszorgeconomie nog sterker verankerd zou willen zien in deze koers.  

Het hele betoog van Bart van Dekken lezen? Klik hier 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.