30 mei 2024

Bestemmingsplan De Wetering 2

De Wetering 2. Volgens het college van B&W een 'vergeten' perceel bij de aanleg van de A28. Maar de eigenaar ziet kansen om op die locatie een camperplaats voor ongeveer 50 campers te realiseren.

In de gemeenteraad is enerzijds enthousiasme over het realiseren van een camperplaats net buiten de stadsgrenzen en de mogelijke bijdrage aan de lokale economie. Anderzijds ook zorg over 2 zaken: ten eerste de verkeersveiligheid vanwege de beperkte breedte van de weg, het aantal verkeersbewegingen en fietser en de manier waarop het perceel wordt aangesloten op de openbare weg. Ten tweede over de mogelijek aantasting van het karakteristieke aanzicht van het nabij gelegen tolhuisje inclusief de weg die er omheen loopt.

Die zorgen volgens de CDA-fractie niet helemaal weggenomen en het enthousiasme over de mogelijke bijdrage aan de lokale economie lijkt behoorlijk optimistisch. Desondanks heeft de CDA-fractie ingestemd met de voorgestelde bestemmingswijziging, vanuit de afweging dat er geen zwaarwegende argumenten zijn om tegen deze wijziging te zijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.