04 februari 2015

Annie Schreijer- Pierik wil Twentse bus- en taxilijn naar vliegveld Münster

Annie Schreijer - Pierik wil een directe bus- en taxiverbinding tussen Enschede en het Duitse vliegveld Münster-Osnabrück.  Dat moet Twentenaren helpen om toch makkelijk te kunnen vliegen, nu vliegveld Twente niet wordt ontwikkeld voor burgerluchtvaart.

“We moeten goed onderhandelen met de Duitsers over dit project. In Euregio-verband moet hier geld voor komen”, vindt Annie Schreijer, lid van het Europees Parlement voor het CDA.

Ze heeft dit idee gelanceerd samen met haar Duitse collega Jens Gieseke (CDU).  Zij hebben de steun van Wim van de Camp (CDA), coördinator Verkeer van de grote EVP-fractie in het Europarlement.

Vele Twentenaren maken gebruik van het Duitse vliegveld, op 80 kilometer van Enschede. “Daarom moet er een makkelijke verbinding komen. Naast een buslijn, moet er een regeling komen voor gepast taxivervoer”, vindt Annie.  “Het is toch gek dat wij wel taxivervoer naar Schiphol hebben en niet 80 kilometer verder naar Münster-Osnabrück.”

“Dit voorstel is van groot belang voor jongeren en ouderen. Samen staan we sterk in Euregionaal verband. Vanuit Brussel zal ik dat steunen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.