09 oktober 2013

CDA stemt voor veiliger vliegen

Vliegen in Europa wordt veiliger. Mede dankzij het CDA heeft het Europarlement zojuist ingestemd met nieuwe Europese eisen voor vlieg- en rusttijden van piloten en cabinepersoneel. "Strengere eisen zorgen voor meer veiligheid. Veiligheid gaat voor alles. Dus is het belangrijk deze wetgeving te steunen," aldus de CDA-Europarlementariër Corien Wortmann.

Bijna voor alle EU-landen betekent dit voorstel een aanzienlijke verbetering. Piloten mogen bijvoorbeeld nog maar 1000 vlieguren maken in de voorafgaande 12 maanden. Nu is dit nog 1300 uur. Verder worden de nachtvluchten ingekort van 11 uur en 45 minuten naar 11 uur. Daarbij komt dat de rusttijden binnen en buiten het vliegtuigtoestel sterk worden verruimd.

Enkele landen zijn al strenger dan de nieuwe regeling. Dat is bijvoorbeeld het geval in Nederland. De Europese Commissie heeft het Europees parlement verzekerd dat dit voorstel die situatie niet verandert. "De Nederlandse sociale wetgeving en CAO-afspraken blijven gelden. Landen zoals Italië en Duitsland die nog lang niet voldoen aan de strenge veiligheidsnormen, moeten eindelijk verbeteringen invoeren", aldus Wortmann.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.