08 mei 2014

Esther de Lange bezoekt de provincie Utrecht

CDA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen en Europarlementariër Esther de Lange bezoekt morgen (vrijdag 9 mei) de provincie Utrecht. Ze komt in gezelschap van o.a. CDA-voorzitter Ruth Peetoom, de Utrechtse kandidaat Pim Walenkamp (nr. 23 op de kandidatenlijst) en Tweede-Kamerlid Hanke Bruins Slot (studeerde aan de Utrechtse universiteit).

Tijdens haar campagnetour bezoekt de lijsttrekker alle provincies in Nederland, vooruitlopend op de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 22 mei.

Het bezoek aan Utrecht staat in het teken van gezonde voeding en natuur, waarover in Utrecht veel kennis is. De Lange verdiept zich onder meer in het onderzoek bij Future Food Utrecht, een onderdeel van de Universiteit Utrecht. Hier werken wetenschappers aan innovatieve baby- en medische voeding. Meer kennis over hoe cellen met elkaar communiceren, is belangrijk omdat daarmee ook communicatiefouten - ofwel ziektes - makkelijker op te sporen zijn.

In Vianen bezoekt het CDA-gezelschap de Ponthoeve. Deze innovatieve boerderij verzorgt natuurlessen voor scholieren. Het is inmiddels ook uitgebreid met een theehuis en restaurant. Esther de Lange neemt o.a. een kijkje in de nieuwe stal met kalveren.

De CDA-lijsttrekker maakt tussendoor een rondvaart door de Utrechtse grachten, samen met scholieren en studenten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.