14 januari 2015

Nederlandse impuls voor gezonder leven

Een consortium met o.a. TU Eindhoven, TU Delft en Philips is uitgekozen om vernieuwende projecten te lanceren voor een gezondere levensstijl voor Europeanen. De organisaties, met internationale partners, krijgen daarvoor 400 miljoen euro uit een EU-innovatiefonds.

Lambert van Nistelrooij, CDA-Europarlementslid, heeft dat woensdag bekendgemaakt. Van Nistelrooij had 2 jaar geleden de basis gelegd door criteria in EU-regelingen aan te passen. "Het Europees Parlement heeft nieuwe thema´s ingepast zoals 'Gezond Ouder Worden'. Juist hierop blijkt Nederland goed te scoren", aldus het Europarlementslid, specialist in innovatie.

Mensen worden gemiddeld steeds ouder. Daarvoor zijn veel vernieuwingen nodig in o.a. de zorg. De Europese Unie wil een krachtige impuls geven aan deze innovaties.

TU Eindhoven leidt het consortium 'InnoLife' met totaal 144 partners, waaronder TU Delft en Brainport. InnoLife is onderdeel van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT).

Het consortium is nu erkend als ‘Knowledge and Innovation Community (KIC)’. Door de erkenning financiert de EU een kwart van de totale kosten. De partners zelf nemen het andere deel voor rekening.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.