04 september 2014

Noord-Brabant steelt show in Europarlement

's Werelds milieuvriendelijkste scooter, de nieuwste modestoffen, 3D-printers:  Noord-Brabantse uitvindingen stelen de show dezer dagen in het Europees Parlement in Brussel.

De expositie werd donderdagavond feestelijk geopend door Lambert van Nistelrooij, CDA-Europarlementslid uit Diessen (Hilverenbeek), samen met gedeputeerde Bert Pauli.  

"Prachtig om deze complete expositie hier te mogen verwelkomen, in het hart van de Europese democratie", zei Van Nistelrooij, die in mei was herkozen. De expositie trekt veel aandacht van buitenlandse politici en medewerkers. "Noord-Brabant maakt hier terecht een goede beurt."

De opening was onderdeel van een uitgebreide 'Brabant dag' in Brussel. Vele tientallen Brabanders kwamen naar de Europese hoofdstad, om met EU-experts kennis te delen over de nieuwste ontwikkelingen.

Gedeputeerde Bert Pauli prees de economische kracht van de provincie. Ondanks de recessie, kent Brabant een economische groei. Veel omzet wordt bereikt door export, een groot aantal patenten zijn in handen van Brabantse bedrijven. "Niet voor niets heeft onze provincie een award gewonnen van de Financial Times", zei de gedeputeerde. Hij bracht een toost uit op de tentoonstelling, het resultaat van het team Brabant Branding.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.