01 oktober 2013

Uitnodiging: Regioborrel ´kicken op de KICs´

Donderdag 3 oktober houden Lambert van Nistelrooij (CDA Europarlement) en Rob van Eijkeren (Huis van de Nederlandse Provincies) gezamenlijk De Regioborrel. Lambert van Nistelrooij gaat hier in op de uitkomsten van de onderhandelingen tussen de Europese Raad, Commissie en het Parlement over het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT). 

Nederlandse regio´s en steden kunnen vanaf 2014 meedingen naar een nieuwe ronde kennis- en innovatieclusters (KICs) van het EIT. Dat betekent dat ze in aanmerking komen voor EU-subsidies. Voorbeelden van zulke innovatie- en kennisclusters zijn Healthy and Active Ageing, Raw Materials / Biobased Economy en Food Valley.

Het budget voor het EIT gaat van 0,4 miljard euro naar 2,4 miljard euro. Hoe nu verder? Van Nistelrooij: “Daarmee kan het EIT uitgroeien uit tot dé EU-innovatiefabriek waar onderzoekers, studenten en entrepreneurs bijeen komen om innovatieve ideeën op de markt te krijgen. Nederland sluit hier goed aan met zijn topsectoren en doet al goed mee. Maar het kan nóg beter.”

Huis van de Nederlandse Provincies, Trierstraat 59-61, Brussel, 18.30-20.00u

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.