25 juli 2024

Vacature: (Junior) Digital Content Creator

Europa, Brussel, Straatsburg... je hoort erover maar wat gebeurt er nou echt? En waar zijn die Europarlementariërs de hele dag mee bezig?

Kun jij met jouw digitale creativiteit de Europese politiek vertalen naar online content? Dan zoeken we jou! In deze baan duik je de Europese politiek in, volg je onze 3 Europarlementariërs; Tom, Ingeborg, Jeroen en hun beleidsdossiers. Je adviseert hen, draagt nieuwe ideeën aan, werkt deze uit en zorgt voor de verspreiding ervan via de juiste kanalen.

  • Ben jij nieuwsgierig, creatief en goed in het vertellen van (digitale) verhalen door middel van video’s, foto’s en visuals?
  • Heb je een achtergrond in communicatie, journalistiek, marketing of een vergelijkbare richting?
  • Heb je interesse in politiek (ervaring is een pré maar niet verplicht)?
  • Houd je je hoofd koel in een soms hectische omgeving waar geen dag hetzelfde is?
  • Belangrijk: Lijkt het je leuk om in Brussel te wonen en werken?

Reageer dan op deze vacature, want het CDA in het Europees Parlement is op zoek naar een content maker en social media specialist!

Wat ga je doen?

Als Digital Content Creator ben je de spil in de online communicatie van onze CDA-delegatie. Jouw takenpakket bestaat uit content en verhalen maken voor de Europarlementariërs van het CDA. Je schrijft korte pakkende teksten, bedenkt videoverhalen, speelt in op trends en bedenkt afbeeldingen en infographics die onze visie en standpunten duidelijk en overtuigend overbrengen.

Met jouw creatieve ideeën geef je vorm aan het CDA-verhaal en breng je Brussel dichterbij onze volgers. Je bent de drijvende kracht achter de online kanalen en durft de boel op te schudden en te vernieuwen. Daarnaast monitor je de prestaties van onze content en onderhoud je de interactie met onze achterban.

De delegatie bestaat uit drie Europarlementariërs en hun medewerkers. Je werkt samen met de voorlichters en beleidsmedewerkers van de CDA-fractie.

Wat bieden wij?

  • Een mooie opdracht: maak de Europese politiek begrijpelijk voor een breed publiek.
  • Vrijheid en creativiteit! Jij bent de online specialist, jij bent aan zet.
  • Een unieke werkplek in een energiek team van Europarlementariërs en politiek assistenten in Brussel en Straatsburg, waar geen dag hetzelfde is.
  • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket als Accredited Parliamentary Assistant (APA) bij het Europees Parlement.

Enthousiast geworden?

Laat het ons weten! Stuur dan jouw motivatie (jij kiest de vorm!) en CV uiterlijk maandag 1 september naar: [email protected]. Eventuele gesprekken zullen in de tweede week van september in overleg digitaal of in Brussel plaatsvinden.

Mocht je nog vragen hebben over de vacature of de functie, mail dan naar bovenstaand mailadres of bel +31 6 30959038.

We kijken uit naar jouw creatieve ideeën en inzet om samen het verschil te maken in Europa!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.