30 april 2013

Wim van de Camp opent Haagse foto-expositie over Beatrix en Europarlement

Wim van de Camp, Europarlementariër uit Den Haag, opende maandag 29 april 2013 een foto-expositie over ¨Koningin Beatrix en het Europees Parlement¨. De expostie is tot 23 mei te zien in het Huis van Europa aan de Korte Vijverberg 5-6 in Den Haag.

Beatrix was de eerste koninklijke persoon die het Europees Parlement toesprak. Dat gebeurde in 1984 in Straatsburg. De koningin prees daar het werk van de instelling. Ze kwam in 2004 terug, tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap toen.

Wim van de Camp (CDA) nam het initiatief voor de expositie, met het oog op de troonswisseling. ¨Dat is een goed moment om Nederland positief voor de dag te brengen. Het is een grote gebeurtenis¨, aldus Van de Camp, die eerder lang lid was van de Tweede Kamer.

De expositie toont foto´s van Beatrix tijdens haar toespraken. Ook is te zien hoe zij het Huis van Europa in Den Haag heropende in 2011. Een foto toont ook hoe zij de voorzitter van het Europarlement ontving, die haar een gedenkboek kwam aanbieden.

Maandag 29 april vond om 17:00 uur de feestelijke opening plaats van de expostie die eerder in het Europees Parlement in Brussel te zien was. Deze werd op 23 april 2013 geopend door Z.K.H. Prins Constantijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.