29 mei 2013

Wim van de Camp: training maakt motorrijden veiliger

Motorrijders rijden veiliger na een training in gevaarlijke verkeerssituaties. Dat concludeerden de motorrijdersvereniging KNMV en CDA-delegatieleider Wim van de Camp dinsdag 28 mei. Zij bespraken onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en andere goede voorbeelden om het verkeer veiliger te maken.

Wim van de Camp, die inmiddels 30 jaar motor rijdt, vindt trainingen heel belangrijk voor motorrijders. “Het maakt je alert en je bent je bewuster van situaties en de eventuele gevaren. Het is goed om vandaag de Nederlandse praktijk te horen en andere Europese beleidsmakers te informeren.”

De zogeheten VRO Risico training leert deelnemers vooral inzicht om gevaar te herkennen en te voorkomen. Uit het zogeheten BikeSense onderzoek van de SWOV blijkt dat succesvol. Deze motorrijders gaan - onbewust – veiliger rijden.

De Europese motorrijdersfederatie (FEMA) was verheugd over de uitkomsten van het BikeSense onderzoek van de SWOV. De FEMA roept de Europese Commissie op tot meer onderzoek voor een passend Europees beleid. 

De KNMV vindt het belangrijk kennis over het verbeteren van de verkeersveiligheid met Europese partners uit te wisselen. De komende tijd blijft de KNMV hier aandacht aanbesteden.

 

www.knmv.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.