8. Ananta Khemradj

Wie is Ananta Khemradj?
Ik ben geboren in Nederland en vanaf mijn achtste jaar opgegroeid in Suriname. Als student kwam ik terug naar Nederland en inmiddels woon ik al weer vier jaar in Almere Haven. Ik ben documentairemaker en werk bij de Rabobank als adviseur Public Affairs.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de gemeenteraad Almere?
In veel opzichten laat Almere mij denken aan Suriname. We zeggen in Suriname “Hoe wij hier ook samen kwamen” en dat geldt voor Almere ook. Vanuit alle plekken van Nederland vinden mensen hun weg naar Almere en de uitdaging daarbij is om niet alleen langs elkaar te leven, maar ook echt met elkaar. Daar wil ik mij graag voor inzetten.

Waarom voor CDA Almere?
Als student kwam ik terug naar Nederland om bestuurskunde te studeren en sloot me al snel aan bij het CDA, geïnspireerd door het Surinaams Kamerlid Kathleen Ferrier. Ik wilde mijn bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij waar ik zoveel kansen kreeg om mezelf te ontwikkelen. Ik werd toen ook actief, maar realiseerde mij dat ik die Nederlandse maatschappij nog onvoldoende kende. Als kind van twee landen die een ingewikkelde geschiedenis met elkaar hebben, is voor mij eerst de zoektocht gestart naar de relatie tussen die twee landen en hoe ik mij tot beide maatschappijen verhoud. Welke rol kan ik in Nederland pakken en hoe kan ik bijdragen aan het dichterbij elkaar komen van die twee maatschappijen. Met film heb ik de afgelopen zes jaar de relatie tussen Suriname en Nederland onderzocht.

Wat zou je Almeerse stemmers mee willen geven die CDA Almere nog niet kennen?
Ga eens op onderzoek uit, ga met ons in gesprek of bezoek onze website met het verkiezingsprogramma voor Almere. Misschien krijg je wel een heel ander beeld van het CDA, dan je eerst dacht.

Noem eens twee speerpunten waar je je hard voor wilt maken in Almere en waarom.
Met mijn opgebouwde kennis over de relatie Suriname en Nederland wil ik mij inzetten voor een inclusievere samenleving, waarbij verbinding centraal staat.
De kerngedachte daarbij is: gelijke kansen voor iedereen.

 
 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.