2. Nienke Nieuwenhuizen

Wie is Nienke Nieuwenhuizen?
Ik woon al vanaf 1980 in Almere. Bouwjaar 1976, getrouwd en moeder van twee (uiteraard geweldige!) kinderen. Ik ben opgegroeid in de Overgouw in Almere Haven, heb in mijn studententijd in verzetswijk gewoond en ben toen via Muziekwijk en de Filmwijk uiteindelijk geland in de Parkwijk. Daar geniet ik nu van onze tuin, de kippen en loop ik met de hond menig rondje door de wijk. 
Ik ben arts en werk als specialist ouderengeneeskunde met kwetsbare mensen, veelal met chronische ziekten als dementie, Parkinson en ouderdomsklachten.
Als voorzitter van onze beroepsvereniging heb ik op landelijk niveau me ingezet voor betere verpleeghuiszorg. In het begin van de coronapandemie was ik lid van het Outbreak Management Team (OMT) en heb ik me hard gemaakt voor voldoende zorg en aandacht voor mensen in verpleeghuizen, de zorgmedewerkers en de thuiszorg. Op dit moment werk ik weer met veel plezier bij een zorginstelling in Harderwijk.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de gemeenteraad Almere?
De laatste jaren is het me steeds duidelijker geworden dat het belangrijk is dat mensen van ‘de werkvloer’ ook actief mee doen in de politiek. Besluiten die in de gemeenteraad worden genomen, hebben invloed op de gezondheid en het welzijn van burgers in Almere. En soms ook hoe we als zorgprofessionals ons werk kunnen doen. 
Ik wil mijn kennis en ervaring als arts graag inzetten om Almere een beetje gezonder te maken en om zorgen voor elkaar en jezelf een beetje makkelijker te maken. Minder regeltjes en minder papieren tijgers please! Meer aandacht voor mensen!

Waarom voor CDA Almere?
Gewoon omdat de basis waarop de partij zich baseert bij mij het beste past. De waarden; samen zorgen voor kwetsbare mensen, eigen verantwoordelijkheid stimuleren, iedereen respecteren zoals ze is en zorgdragen voor onze aarde zijn ook mijn waarden. Ik zie ze in relatie tot het Christendom, maar ze zijn ook heel herkenbaar voor anderen. 
Ik wil graag werken aan een CDA dat wat dichter bij de mensen staat, dat ook herkenbaar is voor mensen in steden, voor niet-Christenen, voor Almeerders, voor mijn familie en vrienden. Dus vooral heel graag in gesprek gaab met mensen over wat voor hen belangrijk is! Ik denk dat velen het mooie politieke midden van het CDA ook zullen kunnen waarderen. 

Wat hoop jij over vier jaar te hebben bereikt in de gemeenteraad Almere?
Dat Almere weer een klein beter gezonder is en bijvoorbeeld niet meer bovenaan staat in de lijstjes van steden met kinderen met overgewicht en de grootste aantallen snackbars. Dat we een gemeente van positieve gezondheid zijn: https://www.iph.nl/positieve-gezondheid/wat-is-het/ 
En dat er een beter beleid is rond ouderen en vergrijzing. Want ook al zijn we de snelst vergrijzende stad van Nederland, er is nog een heleboel te doen voordat Almere ‘vergrijzingsproof’ is. 

Wat zou je Almeerse stemmers mee willen geven die CDA Almere nog niet kennen?
Ik hoop dat mensen nieuwsgierig durven te zijn naar wat we te bieden hebben. Het is een mooie club die veel heeft bereikt met relatief weinig menskracht. We zijn verbindend en lossen dingen graag op. We gaan altijd in gesprek omdat we geloven in ‘de kracht van samen’. Misschien laten we onze successen alleen wat te weinig zien. Ik zou dus willen zeggen; verdiep je eens in waar CDA Almere voor staat. Volg ons op social media en stel gerust kritische vragen! Wij gaan een goede inhoudelijke discussie niet snel uit de weg en ik geloof dat er meer CDA-ers in Almere zijn dan we nu kennen.

Noem eens twee speerpunten waar je je hard voor wilt maken in Almere en waarom.
Dat het in Almere makkelijker wordt om voor elkaar te zorgen, heel specifiek ook voor de oudste ouderen. Dat er zo min mogelijk regeltjes en papier zit tussen willen en kunnen zorgen voor elkaar. En dat mensen gezien en gehoord worden. Dat ze bij de gemeente weer een herkenbaar persoon aan de lijn krijgen, een naam hebben bij wie ze terecht kunnen met hun vragen. 

Verder ben ik iemand die veel interessant vind en me snel kan verdiepen in hele uiteenlopende zaken. Ik stel vaak de moeilijke vragen en heb geen moeite mee de vinger op de zere plek te leggen. Tegelijkertijd zoek ik ook altijd mee naar een mogelijke oplossing. Als mensen op mij stemmen, dan kunnen ze erop vertrouwen dat er kritisch meegekeken wordt bij raadsbesluiten en dat ik opkom en open sta voor mensen die niet als eerste gehoord worden, zoals de oudste ouderen en (chronisch) zieken. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.