Henri Bontenbal voert oppositie vanuit eigen kracht, eigen waarden en eigen plannen voor een fatsoenlijk Nederland.

̏Ik zal het kabinet beoordelen op haar eigen beloftes ̋, sprak hij tijdens het debat van de regeringsverklaring van het kabinet Schoof. In het hoofdlijnenakkoord mist het CDA heel erg visie en leiderschap, en ontbreekt het aan gemeenschapszin.

Voor het CDA is de visie die nodig is voor Nederland glashelder, na decennia van individualiseren en nadruk op het ‘ik’ moet er gewerkt worden aan een agenda voor een verantwoordelijke samenleving.

Met een hoofdlijnenakkoord vol stevige en grote beloftes, waarvan oppositiepartijen denken: dat is niet zomaar geregeld. Waarbij de vier partijen het nodig vinden om te bezuinigen op o.a. de maatschappelijke diensttijd en de spreidingswet sneuvelt, waarbij er geen extra middelen voor gemeenten worden vrijgemaakt en de wijze waarop de toekomstige coalitiegenoten zeggen de asielproblematiek op te willen gaan lossen "wensdenken" en "niet realistisch" is, wat ervoor zorgt dat het met mij goed gaat, maar niet dat het ook met ons goed gaat, moeten we het doen met een kille visie op ons land en de mensen die er wonen.

`Gemeenten staan klaar om het hoofdlijnenakkoord handen en voeten te geven’(VNG, 2024). Ieder van ons heeft de verantwoordelijkheid om in de eerste plaats goed voor jezelf en je naasten te zorgen, maar daarnaast hebben we allemaal ook de verantwoordelijkheid om naar vermogen bij te dragen aan de samenleving waar we onderdeel van zijn. Het CDA is niet de partij van de polarisatie, geworteld in de samenleving zoeken we de verbinding, kiezen we voor het midden samen met onze leden en willen we een bijdrage leveren door de kracht en de betekenis van het midden te benadrukken. In een tijd waarin we voor ingrijpende besluiten staan, wens ik ons houvast, een anker, vanuit het diepe besef dat we ons werk niet alleen kunnen doen, veel succes en Gods zegen bij ons werk.

Nu eerst even vakantie, geniet ervan!!

Hinke Spinder-van Dijk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.