Het is alweer de zomer van 2020, waarbij we een periode achter de rug hebben die we niet hadden kunnen voorspellen met z’n allen. Vooropgesteld, ik zou willen dat het coronavirus er niet was, dat iedereen normaal naar school of werk kon gaan. Maar ondanks alle ellende ontstaan in deze crisis ook mooie dingen. Er was een oproep van Rutte aan de jongeren om met ideeën en input te komen over de coronamaatregelen. Samen met Freddy (VVD) en Tjitske (GroenLinks) ben ik als jongere van de raad in gesprek gegaan met de jongerenraad van Achtkarspelen over wat de coronacrisis voor hen betekende.

De jongerenraad gaf aan wat er speelt bij jongeren en dat er eigenlijk weinig wordt georganiseerd voor de jongeren. Juist nu veel al lang thuis zitten, vakanties deels niet doorgaan, feestweken zijn afgelast, wat is er nog voor de jongeren in de zomer? Daarom komt de jongerenraad in Achtkarspelen dan ook met oproep richting lokale dorpen, sportverenigingen, horeca etc. om de jongeren vooral niet te vergeten deze zomer!

Thuiswerken en thuisblijven was de hoofdzaak in de afgelopen maanden. De gemeenteraad draaide gewoon door, maar wel via de digitale manier. Vele vergaderingen zijn de afgelopen maanden via de digitale vergadertool Teams verlopen. Maar in juni mochten we weer deels fysiek vergaderen en het was fijn om elkaar weer in de ogen te kunnen kijken. Terugkijkend op de afgelopen maanden heeft het digitaal werken ook zeker voordelen gehad. De vergaderingen waren deels efficiënter en er was geen reistijd.

De raadsvergaderingen heeft mijn voorkeur om die fysiek voort te zetten, maar andere vergaderingen zouden we best ook digitaal kunnen faciliteren. In de tijd dat er bezuinigingen aan zitten te komen kunnen we hiermee kosten besparen. Laten we daarom leren van de crisis en deze zaken meenemen in de toekomst. Ik wens jullie allemaal een gezonde en fijne zomer toe! 

Raadslid Doethyna Vriesema

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.