17 april 2024

Algemene Ledenvergadering

Gisteravond hadden we onze voorjaars-ALV in de Broekster Kerk.

Tijdens het huishoudelijk deel van de vergadering namen we afscheid van onze voorzitter Volken Holtrop en penningmeester Jetske Veltman. Beide werden bedankt voor hun jarenlange inzet voor onze afdeling. Geart Benedictus neemt voorlopig het voorzitterschap op zich en Ria Derks gaat de financiën doen. Als nieuw bestuurslid werd Sander Holkema benoemd; mooi dat jonge mensen uit onze jongeren-appgroep zich ook bestuurlijk willen inzetten.

Na de pauze stond er een boeiende lezing op het programma die de nadruk legde op de ‘C’ in het CDA – het christelijke aspect: Het CDA is niet zomaar een politieke partij; het put zijn inspiratie uit een christelijke visie op mens en maatschappij. Maar hoe beïnvloedt dit onze politieke keuzes?

Emeritus dominee Henk Jan de Groot nam ons mee in een reis door het christelijke mensbeeld en de bijbehorende maatschappijvisie. Zijn bijdrage bood inspiratie en een spiegel voor ons dagelijks handelen. Aansluitend werd met elkaar van gedachten gewisseld over het belang van de C in het CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.