07 juli 2024

Zonnepanelen op dak in plaats van op landbouwgrond

Passend bij de CDA-ideologie, die zich richt op rentmeesterschap, solidariteit en gemeenschapszin, hebben wij samen met de FNP een belangrijke motie ingediend. Deze motie roept het college op om landbouwgrond te ontzien bij het plaatsen van zonnepanelen.

CDA Opsterland gelooft sterk in het behoud van onze waardevolle landbouwgrond. Daarom pleiten wij ervoor om eerst de daken van huizen, schuren en bedrijven te benutten voor zonne-energie. Dit voorkomt niet alleen de verrommeling van ons prachtige landschap, maar beschermt ook onze schaarse landbouwgrond die essentieel is voor onze voedselvoorziening en het behoud van het platteland.

Onze inzet voor deze motie weerspiegelt onze toewijding aan duurzame ontwikkeling en het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen. We zijn blij dat de motie unaniem door de gehele raad is aangenomen. Dit is voor onze gemeenschap een stap in de richting van een duurzamere toekomst, waarbij we zorgvuldig omgaan met onze omgeving en middelen.

Samen bouwen we aan een toekomst waarin economische vooruitgang hand in hand gaat met het behoud van onze natuurlijke en agrarische waarden. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.