18 november 2010

CDA en Veilig Verkeer Nederland controleren op snelheid in Sneek

SNEEK – Het CDA Súdwest Fryslân en Veilig Verkeer Nederland houden zaterdagochtend diverse snelheidscontroles in Sneek. Beide organisaties gaan samen met buurtbewoners kijken of automobilisten zich aan de snelheid houden. Met de acties vragen de partijen aandacht voor meer verkeersveiligheid in de stad. De gegevens worden doorgegeven aan de politie en wegbeheerder. CDA Tweede Kamerlid Sander de Rouwe zal ook aanwezig zijn.

Het initiatief komt van het Sneker CDA raadslid Gea Akkerman. Eerder pleitte het CDA-raadslid al voor meer controles op de 30 km wegen. “Er wordt op verschillende plaatsen structureel te hard gereden”. “Dit tast niet alleen de directe veiligheid aan, maar is ook gewoon asociaal”. “Asociaal weggedrag is niet voor niks één van de meest voorkomende ergernissen bij mensen in de buurt”, aldus Gea Akkerman.

Het CDA wil in de komende raadsperiode dat alle schoolroutes onder de loep worden genomen. “Juist langs schoolroutes moet extra aandacht komen, omdat veel jonge kinderen hier hun eerste verkeerservaring opdoen”, aldus Gea Akkerman. Het CDA denkt hierbij aan gescheiden fietsstroken, lagere snelheden voor auto’s en de inzet van ouders en vrijwilligers als verkeersbrigadier. Samen met Tweede KamerlidSander de Rouwe zal bekeken worden wat Den Haag kan doen aan meer verkeersveiligheid in de woonwijken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.