07 oktober 2010

CDA op Bolletongersdei in Bolsward

Met prachtig weer werd al vroeg in de ochtend de CDA stand ingericht op donderdag 7 oktober. De eerste klanten waren er ook al rond 8 uur bij, de drukte bleef doorgaan vanwege het prachtige weer en bijna zomers temperaturen. De CDA jas kon open blijven en de aanwezige sjaals waren te warm. Maar de harten van de aanwezigen blijven gelukkig voor het CDA kloppen. De meeste aanwezigen waren blij met de uitslag van het debat. “Het had slechter gekund” werd vaak geopperd. Hierdoor was de sfeer goed, en was er relatief weinig ellende te horen over de landelijke perikelen.
De Bolswarder leden waren goed vertegenwoordigd om de mensen te woord te staan met vragen over het CDA in onze eigen regio. Ook Jan Bargboer uit Sneek was bijna de hele dag paraat. Uit Wunseradiel was Uilkje Attema aanwezig. De samenhorigheid voor de nieuwe gemeente was op deze eerste campagnedag dan ook al waar te nemen. De groene appels en de ballonnen deden het goed, pennen werden uitgedeeld en voor de kleintjes had deze familiepartij ook nog iets in de kraam.
Er is nog gevraagd naar de voorkeur voor de naam van de nieuwe gemeente. De meeste mensen kozen op de markt voor Súdwestergo, direct gevolgd door Súdwest Fryslân. 

De laatste nieuwsbrief van CDA SWF was net van de pers gerold en lag ook op de markt. Mensen zijn geïnteresseerd in lokale kandidaten. Het valt op dat mensen vooral willen weten waar ze straks terecht kunnen. Ze willen graag “dichtbij” de gemeentelijke diensten kunnen afnemen. De ideeën in ons programma “dichtbij en toekomstgericht” konden we goed onder de aandacht brengen”. 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.