22 november 2010

CDA wil toe naar duurzaam bordenbeleid!

Het CDA is bij deze verkiezingen een bewuste duurzame campagne aan het voeren. Dit doet zij door gebruik te maken van duurzame materialen zoals de "Stem CDA"-doeken en de driehoeksborden.

 

Het blijkt wel dat dit werkt en dat de verrommeling zoals die op bepaalde plaatsen is te zien tot ergernis leidt. De vele borden en bordjes die langs de weg staan geven de openbare ruimte een zeer slechte uitstraling. Wel eisen stellen aan winkeliers, dat zij hun reclame-uitingen op een sobere manier mogen plaatsen in de winkelstraten, maar wat doet de politiek zelf? De politiek mag de hand in eigen boezem steken, en moet bij zich zelf nagaan wat wel of niet kan.

Het CDA is dan ook van mening dat er door de politiek zelf, een grondige evaluatie moet plaats vinden om deze wild groei tegen te gaan. Dit onderwerp moet na de verkiezingen op de agenda komen van de nieuw te vormen raad. Er moeten duidelijke afspraken komen wat de partijen wel of niet kunnen doen. Wanneer de politiek duurzaam werken en leven predikt, dan zal zij zelf het voorbeeld moeten geven. De volgende verkiezingen moet dit niet meer aan de orde zijn, dan is er duidelijkheid.

Pieter Greidanus 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.