23 oktober 2010

Sneekologie

De gemeente Sneek verleent een eenmalige subsidie voor het organiseren van de cursus Sneekologie. Dit is afgelopen dinsdag tijdens de raadsvergadering besloten. Aan de vooravond van de herindeling werd het initiatief-voorstel van Ömer Kaya via een amendement van CDA-raadslid Petra van den Akker omgezet van een structurele subsidie naar een eenmalige.

Het initiatief voorstel van Ömer Kaya bevatte in eerste instantie het voorstel om elk jaar opnieuw (structureel) subsidie te verlenen aan de cursus.

Petra van den Akker licht toe dat het op de vooravond van de fusie niet netjes en passend zou zijn om zo’n lokaal besluit te nemen. De CDA fractie van Sneek vindt het voorstel bijzonder sympathiek en vindt het belangrijk dat een stukje lokale couleur en cultuur onder de aandacht van de Sneeker bevolking wordt gebracht. Er zijn voorbeelden in het land waar soortgelijke cursussen enorm succesvol zijn. Dat Sneek daarin navolging krijgt is goed. Maar niet onder de voorwaarden zoals in het eerste voorstel.

Dit was de reden waarom Petra van den Akker een amendement heeft gemaakt en deze samen met de initiatiefnemer, Ömer Kaya, heeft ingediend. De meerderheid van de raad kon zich goed vinden in het nieuwe voorstel en steunde met overtuigende meerderheid het amendement. Petra van den Akker geeft aan dat de cursus zich nu kan gaan bewijzen en na een jaar moet de organisatie van de cursus Sneekologie zijn eigen financiën zo ver op orde hebben dat zij zonder de steun van de gemeente de cursus verder kan organiseren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.