22 november 2010

Zaterdag? Campagnedag!

Zaterdag 20 november staat de hele dag bol van de activiteiten. Onder andere in Sneek en Bolsward is het CDA goed zichtbaar aanwezig met activiteiten en op de markt.

’s Morgens in Sneek een bezoek met Veilig Verkeer Nederland waar aandacht is voor het te hard rijden en de gevaarlijk drukke situaties in Sneek op de Singel en in de Stationsstraat. Hierna is er gelegenheid in de Daaldersplaats om te discussieren met de bewoners en vanuit het CDA zijn aanwezig Sander de RouweGea AkkermanKoen SpijksmaJans GroothuisPetra van de AkkerJan Roelof Middeldorp en Rinske Poiesz omtrent de problematiek in deze gebieden. Ook het steeds drukker wordende verkeer in de hele binnenstad van Sneek komt aan de orde. (lees hierover verder)

 

’s Middags is het feest in Sneek met Sint Nicolaas die lopend door de stad gaat met voorop het muziekkorps Advendo. Er is veel sfeer in de stad maar vooral ook op het Schaapmarktplein. De CDA-kraam staat fris en fruitig tussen die van alle andere partijen en de groene CDA appeltjes vinden gretig aftrek. Ook de ballonnen met heliumgas zijn een groot succes bij de kinderen. Er zijn volop flyers uitgedeeld door afwisselend Henk Jan Greven, Koen Spijksma, Gea Akkerman, Petra van der Akker,Betty Tamminga en Rinske Poiesz. Ook onze lijsttrekker Maarten Offinga is geruime tijd van de partij.

 

Sinterklaas komt ook in Bolsward langs, waar het CDA samen met vier andere partijen op de Appelmarkt staat. 's Ochtends delen Pieter de VriesDoet BoermansBerend Bilker en Jelle Brouwer ook hier CDA-groene appels en CDA-oranje mandarijnen uit. 's Middags komen Herman Hegge, Sander de Rouwe (alweer!) en CDA-Bolsward-voorzitter Patrick Janssen hier de gelederen versterken. Het Bolswarder draaiorgel Omke Romke is ingehuurd om de sfeer te verhogen en het valt op dat dit werkt! Veel mensen zijn geïnteresseerd in de informatie. En wat de Goedheiligman betreft: zoals het voor hem hoort staat hij boven de partijen.

Afsluiter van de dag was ’s avonds bitterballen met CDA advies uitdelen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.