12 juli 2024

Stedenbouwkundig ontwerp Wemmerse Woerden aangenomen

Tijdens de raadsvergadering van 4 juli is het stedenbouwkundig ontwerp en beeldkwaliteitsplan voor de Wemmerse Woerden vastgesteld. Dit nieuwe, groene, wijkje, zal een waardevolle aanvulling moeten worden van Doesburg en een bijdrage moeten leveren bij het verminderen van het woningtekort. 

Om tot een goed besluit te komen is het belangrijk alle argumenten te kennen en vervolgens te wegen. We hebben gelet op ruimtelijke belemmeringen, een gebalanceerd ontwerp, participatie en een stevige onderbouwing. Ook de argumenten van Stichting Behoud Boerenlandschap hebben we gewogen. We hebben begrip voor het feit dat het meestal niet fijn is als je directe omgeving en je uitzicht veranderen. Of dat je je zorgen maakt om flora en fauna. Of om agrariërs. Of cultureel landschap. Daarnaast staat ook de vraag of we inhoudelijke bezwaren hebben bij het stedenbouwkundig ontwerp en het beeldkwaliteitsplan. En staat tegelijkertijd een woningtekort van 400.000 woningen volgend jaar. Het is een wettelijke taak dat de Rijksoverheid, en getrapt de andere overheden, zorgdragen voor huisvestingsmogelijkheden voor iedereen.

Woningzoekenden hebben rechten. Het is ook de reden dat wij het college gevraagd hebben of eventuele versnelling mogelijk is. Mits het zorgvuldig blijft.

Een robuust besluit gaat ons helpen. Dat is onze overtuiging. Wij hebben dan ook ingestemd met het plan. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.