28 mei 2024

Mededeling nieuwe wethouder namens CDA Duiven-Groessen-Loo

Vanavond heeft onze fractievoorzitter Hans Stam tijdens de raadsvergadering het volgende over de voortgang van een nieuwe wethouder medegedeeld. Dit naar aanleding van het vertrek van wethouder Johannes Goossen waarbij het CDA een nieuwe kandidaat hiervoor wil aandragen. En daarmee deel blijft uitmaken van het college, samen met de VVD en Lokaal Alternatief.

Voor vragen hierover kan via de email contact met ons worden opgenomen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voorzitter, mede raadsleden en overige aanwezigen en toehoorders,

Vorige maand diende  -zoals bekend- wethouder Goossen zijn ontslag in. Naar aanleiding daarvan zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe wethouder. Al snel werd duidelijk dat dit om een zogenaamde ‘wethouder van buiten’ zou gaan. Als fractie voerden wij gesprekken met een tweetal kandidaten. Gister, maandag 27 mei, werd duidelijk dat we graag door willen met één van deze kandidaten. Op dit moment willen we nog geen naam kenbaar maken aangezien de kandidaat op dit moment nog een baan heeft. Daarnaast zal de kandidaat nog gescreend moeten worden. Ook een gesprek met de huidige twee wethouders staat nog in de planning.

Als fractie zijn wij blij dat we een kandidaat hebben gevonden die, wat ons betreft, benoemd kan worden. Echter, de vorige keer dat wij als fractie met een ‘wethouder van buiten’ kwamen, leverde dat de nodige discussie op. Ook al is dat ruim 15 jaar geleden en zijn tijden veranderd: Een dergelijke discussie willen en kunnen wij onze kandidaat op dit moment niet aan doen. Dit ter bescherming van het werk en de privésituatie van de kandidaat. Immers, duidelijk is dat de kandidaat de resterende raadsperiode niet zal gaan wonen in de gemeente. Een ontheffing van de ingezetene-eis zal dan ook volgend jaar rond deze tijd op de raadsagenda verschijnen. Eventuele bezwaren hoor ik als fractievoorzitter dan ook graag uiterlijk woensdag 29 mei.

Voor wat de planning betreft kan ik u aangeven dat met de kennis van nu, wij volgende week de kandidaat bekend kunnen maken. Een eventuele benoeming kan, afhankelijk van het huidige werk van de kandidaat, op 18 juni of 2 juli plaatsvinden.  Wij rekenen op uw vertrouwen in dezer.

Met vriendelijke groet,

Hans Stam / fractievoorzitter CDA Duiven-Groessen-Loo

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.