Vervolg op schuldhulpverlening voor jongeren! Campagne rond geldzorgen gaat van start
Op 21 maart jl. heeft CDA Duiven-Groessen-Loo middels een amendement het college verzocht om bij de Schuldhulpverlening met name aandacht te geven aan jongeren van 18 jaar en ouder. Dit omdat dat een doelgroep is waar schuldhulpverlening een enorme postieve bijdrage kan leveren op een gezonde - ook financiele - toekomst. Het amendement van het CDA is door alle andere fracties omarmd!
Dit heeft er toegeleid dat er op 15 mei a.s. een campagne rond geldzorgen wordt gestart waar wij als CDA trots op zijn. De gemeente Duiven heeft hierover het volgende persbericht verstuurd:
Geldzorgen? Praat erover!
Of je duizend euro in het rood staat of dertigduizend euro schuld hebt: praat erover. Hoe langer je wacht, hoe groter je zorgen worden. Iedereen kan in de problemen komen met geld. Ben je gescheiden, ziek of ontslagen, dan kunnen schulden snel oplopen. Maar ook als je achttien wordt verandert er veel voor jou en je kind. Vaak kun je er niets aan doen dat je geldproblemen hebt.
Dit is de boodschap van een campagne die de gemeenten Duiven en Westervoort op maandag 15 mei gezamenlijk starten. Aanleiding is het nieuwe beleidsplan schuldhulpverlening dat onlangs door de gemeenteraden van beide gemeenten werd aangenomen. Beide raden hebben specifiek aandacht gevraagd voor acties om te voorkomen dat er schulden ontstaan bij inwoners en jongeren en daar is dan ook in de campagne veel aandacht voor.
Wethouders Gemma Tiedink (Gemeente Duiven) en Hans Sluiter (Westervoort) zijn intensief betrokken geweest bij het tot stand komen van het beleidsplan en de campagne: ‘Mensen met geldzorgen vragen niet snel om hulp omdat ze zich schamen én omdat ze niet graag met de gemeente te maken krijgen. Daarom willen wij benadrukken dat hulp van bijvoorbeeld Schuldhulpmaatjes en het Financieel Trefpunt van Mikado helemaal vrijblijvend is. En ook: zij zullen nooit over je oordelen.’
Door middel van onder andere borden aan lantaarnpalen, animaties op social media en een magazine worden mensen verwezen naar Geldfit. Dit is een landelijke website waar inwoners kunnen testen of zij grip hebben op hun geld. Is dat niet het geval, dan word je doorverwezen naar lokale plekken waar je hulp kunt krijgen: de Schuldhulpmaatjes of het Financieel Trefpunt.
De campagne start op maandag 15 mei om 13.00 uur met een persbijeenkomst in Zalencentrum Berentsen in Loo. De campagne zal worden toegelicht en medewerkers van schuldhulpverlening van de gemeenten Duiven en Westervoort, het Financieel Trefpunt en Schuldhulpmaatjes zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Ook zijn er ervaringsdeskundigen die hun verhaal doen en beschikbaar zijn voor een interview. In verband met het reserveren van de locatie vragen wij om aan ons door te geven of u komt en met hoeveel personen.