06 januari 2017

CDA- 'Beter Nederland'

Wil jij meer weten over hoe het CDA wil werken aan een ‘Beter Nederland’?

Heb je een vraag over een bepaald thema? Of wil je geïnspireerd raken door Sybrand Buma? Meld je dan aan voor ‘Sybrand door het land’. We organiseren in de komende maanden vijf grote themabijeenkomsten.

Tijdens elke bijeenkomst staat een thema uit ons verkiezingsprogramma centraal. Lijsttrekker Sybrand Buma vertelt welke oplossingen het CDA voor Nederland heeft. Hij wordt bij elk van de bijeenkomsten bijgestaan door een special guest.

We starten steeds om 19.00 uur! vrijdag 27 januari

- Drachten (Friesland) - eerlijke economie De Lawei - Laweiplein

- Drachten vrijdag 3 februari - Kronenberg (Limburg)

- waarden & traditie Peelbergen - Travers 5 (Peelstraat) -

Kronenberg vrijdag 10 februari - Zwolle (Overijssel) - zorg voor elkaar Deltion College - Mozartlaan 15 - Zwolle vrijdag 17 februari

- Den Haag (Zuid-Holland) - familie & gezin Paard van Troje - Prinsegracht 12 - Den Haag

- vrijdag 3 maart - Breda (Brabant) - sterke samenleving Podium Bloos - Speelhuislaan 115 - Breda Meld je aan via www.cda.nl/sybranddoorhetland Jaarcongres Vereniging Groen van Prinsterer Grenzeloos Naoberschap.

Over de inburgering van de 'vreemdeling in ons midden' Het vluchtelingenvraagstuk blijft onverminderd actueel. Vanuit de brandhaarden in de wereld en door de verdroging van grote delen van Afrika zijn miljoenen mensen op de vlucht of op zoek naar een betere toekomst. Europa zal ook in de toekomst worden gezien als een veilige haven.

Binnen Europa en in eigen land leidt dat tot polarisatie. De vereniging Groen van Prinsterer organiseert op 27 en 28 januari 2017 haar jaarcongres over de integratieproblematiek. Centrale vragen zullen zijn: Hoe gaan we om met de ‘vreemdeling in ons midden’? Wat kunnen we op lokaal niveau praktisch en concreet doen?

Diverse deskundigen zullen reageren op deze vragen: Paul Schnabel, voormalig directeur Sociaal en Cultureel Planbureau René Peters, CDA-wethouder in Oss en kandidaat-Tweede Kamerlid Dzsingisz Gabor, voorzitter van Vluchtelingen Organisaties Nederland Gerard Herbrink, directeur van zorgorganisatie DSV met een bijzonder werkproject voor statushouders Er is volop ruimte om met de inleiders en aanwezigen in gesprek te gaan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.