24 januari 2017

Het kan bij .............. alle kanten op!

Het kan alle kanten op!

Ja, als je niets kunt toezeggen en je beloftes niet kunt waar maken dan ga je maar aan de haal met anders denkende. Dat Rutte nu met het CDA verkiezingsprogramma de boer op gaat en enkele duizenden euro's reclame er voor maakt is een felicitatie op zijn plaats.

Normen en Waarden zijn altijd bij het CDA een belangrijk punt geweest. Nu ook andere partijen dit inzien en zelfs een VVD premier is goed. Bedankt voor Uw inzet om onze maatschappij leefbaarder te maken. Dat u het CDA verkiezingsprogramma ondersteund nogmaals dank.

Jan Peter Balkenende werd er door in de maling genomen. Maar hij was zijn tijd ver vooruit. Hij zag in dat het met Nederland en de wereld niet goed kwam als men elkaar niet respecteert, accepteert, de wacht aan zegt.

Alle heil en voorspoed begint bij samen er voor elkaar zijn. Op elkaar letten en elkaar aanspreken wanneer iets fout gaat. Wel vraag ik mij af of Rutte de zin 'Samen er voor elkaar zijn ' wel accepteert? Immers de woordjes 'rot op' zegt hij nu niet, maar wel, 'Als je niet mee doet dan ga je maar weg'. Ja, hij kan dit natuurlijk ook op zich zelf betrekken.

Je kunt ook opstappen als je vindt, dat vele Nederlanders niet eens zijn met jouw normen en waarden. Doe eens normaal en schrijf over het beleid voor de toekomst. Krijgen we er 1000 euro bij? Hoe staat het met de veiligheid? De waarheid?

Zie eens wat er gebeurd met de vluchtelingen die in Griekenland moeten blijven! Is dat menselijk? Pak de problemen aan van mensen die te kort worden gedaan. Over normen en waarden schrijven en praten doen er al zo veel.

Lees hier de brief van Mark  ( Verkiezingsprogramma van het CDA?)

Aan alle Nederlanders,  

Er is iets aan de hand met ons land. Hoe komt het toch dat we als land zo welvarend zijn, maar sommige mensen zich zo armzalig gedragen? Mensen die in toenemende mate de stemming in ons land aan het bepalen zijn. Die bereid zijn om alles waar we als Nederland zo hard voor hebben gewerkt, omver te gooien. Dat laten we toch niet gebeuren?   Verreweg de meesten van ons zijn van goede wil. De stille meerderheid. We hebben het beste met ons land voor. We werken hard, helpen elkaar en vinden Nederland best een gaaf land. Maar we maken ons wel grote zorgen over hoe we met elkaar omgaan.

Soms lijkt het wel alsof niemand meer normaal doet.   U herkent het vast wel. Mensen die zich steeds asocialer lijken te gedragen. In het verkeer, in het openbaar vervoer en op straat. Die van mening zijn dat ze altijd maar voorrang hebben. Die afval op straat dumpen. Die conducteurs bespugen. Of die in groepjes rondhangen en mensen treiteren, bedreigen of zelfs mishandelen. Niet normaal.  

We voelen een groeiend ongemak wanneer mensen onze vrijheid misbruiken om hier de boel te verstieren, terwijl ze juist naar ons land zijn gekomen voor die vrijheid. Mensen die zich niet willen aanpassen, afgeven op onze gewoontes en onze waarden afwijzen. Die homo’s lastigvallen, vrouwen in korte rokjes uitjouwen of gewone Nederlanders uitmaken voor racisten. Ik begrijp heel goed dat mensen denken: als je ons land zo fundamenteel afwijst, heb ik liever dat je weggaat. Dat gevoel heb ik namelijk ook. Doe normaal of ga weg.  

Dit gedrag mogen we nooit normaal vinden in ons land. De oplossing is niet om dan maar groepen mensen over één kam te scheren, uit te schelden of hele groepen simpelweg het land uit te zetten. Zo bouwen we toch geen samenleving met elkaar? De oplossing is vooral een mentaliteitskwestie. We zullen glashelder moeten blijven maken wat normaal is en wat niet normaal is in dit land. We zullen onze waarden actief moeten verdedigen.   In Nederland is het namelijk normaal dat je elkaar de hand schudt en gelijk behandelt. Het is normaal dat je van hulpverleners afblijft. Dat je leraren respecteert en mensen niet sart met vlogjes.

Het is normaal dat je werkt voor je geld en het beste uit je leven probeert te halen. Elkaar helpt als het even moeilijk gaat en een arm om iemand heen slaat in zware tijden. Het is normaal dat je je inzet en niet wegloopt voor problemen. Dat je fatsoenlijk naar elkaar luistert. In plaats van elkaar te overschreeuwen als je het ergens niet mee eens bent.  

De komende tijd is bepalend voor de koers van ons land. Er ligt slechts één vraag voor: wat voor land willen we zijn?   Laten we ervoor strijden dat we ons thuis blijven voelen in ons mooie land. Laten we duidelijk blijven maken wat hier normaal is en wat niet. Ik weet zeker dat we dit voor elkaar gaan krijgen. Dat we alles wat we met elkaar bereikt hebben samen overeind houden. U, ik, wij allemaal. Laten we samenwerken om dit land nóg beter te maken. Want echt, we zijn een ontzettend gaaf land. Ik zou nergens anders willen wonen. U wel?  

Groet, Mark Rutte

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.