10 februari 2017

Sabine Uitslag in Zwolle bij CDJA Overijssel.

STEM 15 MAART CDA!

Sabine Uitslag in Zwolle bij CDJA Overijssel: "Wat kan ik eraan doen..."

Vele waren naar Zwolle gekomen om Sabine Uitslag te zien en te horen. Zoals altijd was Sabine spontaan en enthousiast in haar optreden.

Evenals het CDA Epe is er ook een politiek café in Overijsel. Zwolle de hoofdstad moest hier van horen.

Sabine, voormalig Tweede Kamerlid van het CDA is diverse malen in Epe geweest als Tweede Kamerlid om standpunten van het CDA uit te dragen. Donderdag 10 februari bracht zij een aantal thema's naar voren in Zwolle. 

Thema van het Politiek Café van CDJA Overijssel is: ‘Wat kan ik eraan doen..’. Wat kunnen mensen in hun dagelijks leven doen voor vluchtelingen? Gaan we naar een meer betrokken samenleving door de veranderingen in de zorg? Welke betekenis heeft noaberschap in deze tijd? In dit Politiek Café gaat Sabine Uitslag met bezoekers in gesprek. Deelnemers kunnen meepraten en meediscussiëren over verschillende onderwerpen.

CDJA Overijssel zet ‘noaberschap’ graag op de agenda. Ieder mens heeft zijn eigen talenten gekregen. Daar hoort ook de verantwoordelijkheid bij om deze talenten zo goed mogelijk te gebruiken. Deze verantwoordelijkheid moet volgens het CDJA niet worden opgelegd vanuit de overheid maar komt vanuit mensen zelf. Een mens leeft niet alleen, maar samen, bijvoorbeeld in gezinnen, wijken en steden. We zijn geen losstaande individuen maar met elkaar verbonden. Mensen en hun talenten komen het beste tot hun recht wanneer ze worden ingezet voor en met anderen. Doordat we allemaal verschillende talenten hebben kunnen we elkaar aanvullen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.