13 februari 2017

Wat een onzin, hoe durft Rutte ? Kiezers niet serieus nemen. Arrogantie van de macht.

Rutte heeft het over afspraak niet na komen. Hoe durft hij dit te zeggen! Als iemand deze niet na komt dan is het Rutte wel. We kunnen er zo een aantal noemen.

Te kinderachtig om dit te doen. Rutte en Wilders durven niet, half Nederland zit te wachten op de debatten van de fractieleiders en dan dit.

Ze hebben al verloren en verliezen nog meer. Hun geloofwaardigheid!

Dit noemt men democratie. Mensen, partijen uitsluiten om mee te doen aan een debat is wel heel hypocriet. Van de PVV kun je dit verwachten maar van de VVDemocratie niet.

Jo van der Sloot

PVV en VVD zeggen af, premiersdebat gaat niet door

door Jordy Kruse

Geert Wilders PVV-leider Geert Wilders doet op 26 februari niet mee aan het premiersdebat van RTL. Wilders dreigde eerder zich eerder al terug te trekken als er meer dan vier partijen mee zouden doen aan het debat.

Via Twitter laat een voorlichter van de VVD weten dat ook Mark Rutte niet op zal komen dagen. „RTL houdt zich niet aan de afspraak voor een debat met 4 partijen. De VVD zal daarom de uitnodiging afslaan’’, aldus Kees Berghuis. Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, heeft laten weten dat het debat helemaal wordt geschrapt. Men richt zich nu op het debat in Carré op 5 maart. Voor het premiersdebat van RTL worden doorgaans de vier grootste partijen in de peilingen uitgenodigd.

De PVV en VVD zijn duidelijk de grootste, maar het verschil tussen de nummers drie tot en met vijf is klein. Eerder gaf RTL daarom aan mogelijk meer partijen uit te nodigen als het verschil tussen de partijen statistisch te klein zou zijn. Dat is nu het geval. Naast de PVV en de VVD zijn daarom ook Groenlinks, D66 en het CDA uitgenodigd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.