15 februari 2017

Verkeerplan Emst- Oene - Vaassen enz. Heeft u de CDA Poster al voor het raam?

Verkeersplan Emst, Oene en Oosterhof Vaassen vastgesteld

Het verkeersplan voor de verkeersmaatregelen in Emst, Oene en Oosterhof in Vaassen is definitief. Doel van het plan is het verbeteren van de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en de toegankelijkheid. Belangstellenden konden het verkeersplan zes weken lang inzien en eventuele bezwaren aangeven.

In die periode zijn 15 inspraakreacties ontvangen over het verkeersplan en het ontwerp-verkeersbesluit. Een aantal van deze bezwaren waren aanleiding voor een aantal wijzigingen. Zo worden de parkeerplaatsen langs de Hoenderkampstede niet aangelegd. De bewoners aan de Hoenderkampstede zijn voorstander van het realiseren van parkeerplaatsen aan de Hommelbrinkstede. De haalbaarheid wordt onderzocht.

Aan de Haalstede in Vaassen wordt één parkeerplek op een alternatieve locatie aangelegd, zodat we buiten het wortelstelsel van de naastgelegen boom blijven.

De zuidelijke passeerhaven op de Kruisstraat in Oene wordt vooralsnog niet aangelegd. We onderzoeken of deze verder in zuidelijke richting kan worden verplaatst. De maatregelen in het definitieve verkeersplan zijn:

Een verbod om stil te staan langs de Boxhofstede in Vaassen (tussen de Langestede en de Mettenboschstede) ter hoogte van de scholen.

Verder is er een parkeerverbod van ma-vr van 8:00-16:30 uur aan de zuidzijde van de Boxhofstede tussen huisnummer 20 en 30.

Om een veilige plek te creëren voor het halen en brengen van de schoolkinderen realiseren we parkeerplaatsen aan de Boxhofstede ten oosten van de Langestede.

Vanwege een hoge parkeerdruk komen er extra parkeerplaatsen langs de Haalstede, Mullershofstede/ Kruethofstede in Vaassen en de Gerrit

Braakmanweg in Emst.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, realiseren we twee verkeersplateaus op de Houtweg in Oene en één op de kruising Hezeweg-Hogeweg in Emst.

Om het landbouwverkeer op een veiligere manier af te wikkelen realiseren we een passeerhaven langs de Kruisstraat in Oene.

De kruising Het Duivenslag – Dorpsstraat in Oene wordt ingericht als een gelijkwaardige kruising, omdat deze kruising ligt binnen een 30 km/u zone.

Voor de verkeersveiligheid en toegankelijkheid realiseren we een voetpad langs de Kerkhofweg in Emst.

Uitvoering De maatregelen worden vanaf half februari in verschillende fasen uitgevoerd. Voor de aanvang van de werkzaamheden ontvangen de aanwonenden een informatiebrief over de werkzaamheden. Meer informatie staat ook op www.epe.nl. Hier kunt u vanaf 21 februari het definitieve verkeersbesluit ook inzien.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.