22 februari 2017

Vragen CDA-fractie aan Burgemeester en Wethouders. Vulkanisterrein

CDA gemeenteraadsfractie - T.a.v. de heer A.H. Oortgiesen 2017-01270 nr. 2017-02823 R. Hartgers 14 0578

Beantwoording vragen, ex artikel 39, inzake oude oprijlaan Vulcanusterrein Vaassen Epe, 2 1 FEB. 2017

Geachte heer Oortgiesen,

In uw brief van 24 januari jl. vraagt u ons, namens gemeentefractie CDA, om aandacht voor de oude oprijlaan vanaf de Apeldoornseweg naar het Vulcanusterrein, beginnend naast bakker Van der Kwast op de hoek met de Oude Apeldoornseweg. Dit pad is nu afgesloten en volgens u slecht onderhouden. U geeft aan dat dit afgesloten pad een onooglijke historische plek is in het aangezicht van Vaassen.

Middels deze brief beantwoorden wij de door u, namens gemeentefractie CDA, gestelde vragen over dit pad.

Wat is de status van dit pad en wie is verantwoordelijk voor onderhoud?

De oude oprijlaan heeft de bestemming 'Verkeer' en maakt onderdeel uit van het uitbreidingsplan Vulcanus. Het eigendom, beheer en onderhoud van de oude oprijlaan ligt bij de projectontwikkelaar van de wijk Vulcanus.

Wat zijn de plannen met dit pad? Wordt het pad opengesteld voor publiek en zo ja op welke manier?

De oude oprijlaan is opgenomen in de ontwikkeling van woonwijk Vulcanus. De ontwikkeling van deze woonwijk heeft, zoals u bekend, langer geduurd door de economische crisis. De ontwikkeling gaat nu weer voortvarend, zoals blijkt uit de bouw van de rij woningen ten noorden van de Schaarpan. Wij hebben momenteel overleg met de projectontwikkelaar over het noordelijke deel van de woonwijk langs de beek. Daarin zit ook de aanleg van de resterende openbare ruimte, inclusief de aanpak van de oude oprijlaan. De oprijlaan wordt vanaf de Apeldoornseweg tot voorbij de oude bomenrij ingericht als fietspad, bedoeld als doorsteek voor fietsers van en naar het uitbreidingsplan en in het verlengde het fietspad over het voormalige treinbaanpadtracé. Het deel van de oprijlaan ten oosten van de bomenlaan maakt onderdeel uit van een nog aan te leggen woonstraat.

Op welke termijn denkt het college dit op te gaan pakken?

Het fietspad wordt naar verwachting in de zomer van 2018 gerealiseerd. Wij verkennen op dit moment de mogelijkheid om de aanleg van het fietspad integraal op te nemen in het herinrichtingsplan voor de Apeldoornseweg, met als doel de realisatie van het fietspad gelijktijdig met de reconstructie van de Apeldoornseweg in uitvoering te brengen. Wij vertrouwen erop u middels deze brief voldoende geïnformeerd te hebben. Hoogachtend, Burgemeester en wethouders van Epe,

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.