15 maart 2017

Sybrand Buma sluit reeks campagnedebatten in stijl af. STEM CDA!!!

De stembureaus zijn open! Het komt er nu op aan.

 

Sybrand Buma sluit reeks campagnedebatten in stijl af

Het CDA werd direct aan het begin van het Slotdebat door GroenLinks uitgedaagd met de stelling ‘de verschillen tussen arm en rijk moeten kleiner’. Buma legde uit dat de maatregelen die Jesse Klaver voorstelt heel slecht zullen uitpakken voor de middeninkomens, een groep die het in de afgelopen jaren al enorm voor de kiezen heeft gekregen. GroenLinks wil tal van nieuwe belastingen invoeren; daar wil het CDA niet aan meewerken. Buma maakte er bezwaar tegen dat Klaver ‘een cijfertjesdiscussie’ probeerde uit te lokken. ‘Niet de cijfers zijn het belangrijkst, maar de mensen achter de cijfers’, repliceerde Buma.

Buma sprak Klaver aan op het leenstelsel; ook daarvoor geldt dat die voor met name de middenklasse bijzonder zwaar uitpakt. CDA pleit voor meer investeringen in veiligheid ‘Voor de veiligheid van Nederland zijn harde maatregelen nodig’, stelde Buma tijdens een een-op-een-debat met Alexander Pechtold van D66. Het is volgens Buma keihard nodig dat bijvoorbeeld de AIVD meer bevoegdheden krijgt. D66 wilde een groot aantal noodzakelijke maatregelen in de afgelopen jaren niet steunen.

Pechtold wees erop dat zijn partij er mede voor heeft gezorgd dat er meer geld is gegaan naar justitie en de AIVD. Buma: ‘Maar zij hebben niks aan extra geld wanneer ze tegelijk de handen op de rug gebonden krijgen.’ Dit fragment kunt u hier terugkijken. Elke stem telt We weten dat nog steeds veel kiezers niet weten op welke partij ze gaan stemmen. Het is dus cruciaal om mensen te blijven overtuigen CDA te stemmen.

Pas als de stembussen morgenavond om 21.00 uur gesloten zijn, zit de campagneklus erop. We willen u vragen zo veel mogelijk mensen uit uw eigen omgeving, van wie u weet dat ze sympathiek staan tegenover het CDA ook werkelijk gaan stemmen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.