28 maart 2017

Grafheuvels in de Gemeente Epe

Dat de Veluwe al honderden jaren bewoond wordt door mensen, kunnen we zien aan de honderden grafheuvels die er voorkomen. Je kunt ze overal waarnemen. Deze begraafplaatsen zijn bijzonder gezien hun heuvelachtige bouw.

Het geheim van de Gelderse Grafheuvels onthuld op Kasteel Cannenburch

Op zaterdag 1 april gaat het kastelenseizoen feestelijk van start met de opening van een grafheuvel-expositie. U bent van harte uitgenodigd om de opening vanaf 10.30 uur bij te wonen. De expositie is tot en met oktober te zien van woensdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur in het Bouwhuis van het kasteel.  

Schatkamer voor archeologen In het prachtige landschap van de Veluwe liggen zo’n zevenhonderd grafheuvels. Deze archeologische monumenten uit de prehistorie zijn nu nog zichtbaar. Hoewel de archeologische rijkdom van de Veluwe bij de meeste mensen niet zo bekend is, zijn de grafheuvels voor archeologen een schatkamer. De vondsten die hier gedaan zijn, geven inzicht in het leven, de gebruiken en de rituelen van de prehistorische bewoners.

Door een samenwerking tussen het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en de gemeente Epe is deze schatkamer tot en met oktober 2017 te bezichtigen in het Bouwhuis naast Kasteel Cannenburch, inclusief een aantal particuliere vondsten die normaal niet zichtbaar zijn voor het publiek. De bijzondere en unieke verhalen die de archeologische vondsten uit de grafheuvels op de Veluwe vertellen, zijn samengebracht in deze tentoonstelling. (foto: CODA) Opening expositie Gelderse Grafheuvels - zaterdag 1 april 2017. Inloop om 10.30 uur, opening expositie 11.00 uur. Meer informatie: www.glk.nl/cannenburch.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.