30 maart 2017

Sterk Vaassens centrum.

Het doel om een kwalitatief sterk Vaassens centrum met een hoge belevingswaarde en een goed verblijfsklimaat te creëren is met de presentatie van de schetsplannen op 31 januari jl. een forse stap  dichterbij gekomen.

Een herkenbare uitstraling van het centrum  zal een aanjager zijn voor nieuwe ontwikkelingen en een positieve uitwerking hebben om in het centrum te ondernemen, te winkelen en te verblijven. De schetsplannen worden nu verder uitgewerkt en besproken met direct betrokkenen. Uiteindelijk stelt het college de plannen definitief vast.

Terugblik Tijdens de inloopavond op 31 januari jl. zijn de schetsplannen getoond en bogen vele belangstellenden  zich over de schetsen voor de toekomstige herinrichting van het centrum Vaassen.

De avond werd druk bezocht en er kwam veel informatie uit naar voren. Zowel uit de gevoerde gesprekken door medewerkers van de gemeente met inwoners en ondernemers als uit de aanwezige vragenlijst. Maar liefst 126 bezoekers van de inloopavond hebben de vragenlijst ingevuld. Deze informatie  is veelal meegenomen in de plannen. Uitkomsten vragenlijst Uit de ingevulde vragenlijsten is wel een rode draad te herleiden. De hoofdlijn daarvan  is dat de  meningen over de ideeën uit het schetsplan divers zijn. Er zijn veel inwoners die de schetsen  over de vernieuwing een verbetering vinden en daarvoor hun waardering uitten. Maar er zijn ook inwoners die zich zorgen maakten over de bereikbaarheid van het centrum met de auto, de huidige inrichting van het centrum en de sfeer in het centrum. Verder gaven de inwoners aan over het algemeen tevreden te zijn over de variatie in het winkelaanbod, het aanbod van winkels, de mogelijkheid om fietsen te stallen en de bereikbaarheid van het centrum met de fiets.

Samenvattend is wel de algemene conclusie te trekken dat het herinrichtingsplan moet zorgen voor een frisse inrichting en vernieuwende sfeer in het centrum  dat ten goede komt aan het verblijfsklimaat en de belevingswaarde. Hoe nu verder? We blijven uiteraard tijdens het proces in gesprek met alle direct betrokkenen en belangstellenden. Dat traject gaat de komende twee maanden lopen. De planning is om met een ontwerp te komen dat past bij Vaassen. De wens is dat de plannen voor de zomervakantie door het college van burgemeester en wethouders worden vastgesteld.

Bekijk de schetsplannen hier. Pagina opties RSS Groter AA Contrast Feedback Ga naar boven Bezoekadres Marktplein 1  8161 EE  EPE Routebeschrijving Contactformulier Postadres Postbus 600 8160 AP  EPE Telefoonnummer

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.