15 april 2017

CDA-Epe Wenst U fijne Paasdagen.

CDA-Epe Wenst U fijne Paasdagen.

Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood op de derde dag na zijn kruisiging. Volgens huidige berekeningen heeft deze kruisiging plaatsgevonden tussen de jaren 26 en 36.

Pasen:

- Pasen het licht van Christus

- Pasen het vuur van de liefde

- Pasen het feest van verbroedering

- Pasen het gevoel van vrede - Pasen het woord van genegenheid

- Pasen niet weg te denken -  Pasen een nieuw begin

- Pasen de verrijzenis

- Pasen wijsheid en kracht

- Pasen niet vergeten

- Pasen ruimte voor elkaar

- Pasen het eeuwig vuur

- Pasen vergeving - Pasen ontmoeting

- Pasen het hele jaar door - Pasen Hoogfeest

- Pasen vreugde en blijheid

- Pasen eeuwig.

Pasen is bijzonder.

We vieren met Pasen dat Jezus is opgestaan uit de dood om verder te leven in ieder die in Hem gelooft. Wij moeten ook opstaan en actief zijn. Uitdragen wat Jezus ons voorgehouden heeft. Niet slapen, dan hoor of zie je niets, wie slaapt is niet aanwezig. Als wij wakker zijn begint het leven. Dan wordt er van ons wat verwacht, dan kunnen wij de ander van dienst zijn. Ons zelf leren kennen en aanpassen aan de situatie waarin wij leven. Pasen geeft hiervoor inspiratie. Pasen is een nieuw begin. Ieder jaar weer op nieuw geven wij hier gestalte aan.  Pasen is vreugde en blijheid is vrede en liefde. Pasen is opstanding, herdenking en herinnering. 

Jo van der Sloot

Als ‘wij mensen ’elkaar de hand geven En niet leven als ieder voor zichzelf, Dan ontstaat er ruimte

Als ‘wij mensen van ons eiland wegtrekken En gáán naar wie door verdriet en angst eenzaam leven, Dan ontstaat er ruimte.

Als ‘wij mensen’ ons zelf niet langer doof houden voor elkaar, Maar luisteren naar wat er werkelijk leeft, Dan ontstaat er ruimte…

Als wij mensen onszelf openen voor elkaar, Elkaar uitnodigen, bij elkaar veilig kunnen zijn in alle kwetsbaarheid Dan ontstaat er ruimte…

Als ‘wij mensen’ langs elkaar heen leven, Elkaar opzij schuiven, geen oog hebben voor elkaar Dan is er geen ruimte… Op zoveel plaatsen, ver weg en dichtbij, Verlangen naar ruimte voor begrip. Want mensen hopen op mensen Die kunnen zien en die kunnen horen met hun hart.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.