13 juni 2017

Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Bedrijventerreinen Kweekweg en Eekterveld

Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Bedrijventerreinen Kweekweg en Eekterveld

In Epe Actueel Bekendmakingen Planologie, bouwen en wonen Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Bedrijventerreinen Kweekweg en Eekterveld Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden om de planologische situatie voor de bedrijventerreinen Kweekweg en Eekterveld opnieuw vast te leggen. Voor het bedrijventerrein Kweekweg wordt ook de geluidzone planologisch-juridisch opnieuw vastgelegd. Om de vertaalslag in het bestemmingsplan goed te laten verlopen is eerst een Nota van Uitgangspunten opgesteld.

In de Nota van Uitgangspunten worden de uitgangspunten voor de juridische systematiek (wijze van bestemmen) van het bestemmingsplan vastgelegd. Ook komen wenselijke en onwenselijke ontwikkelingen aan de orde waarbij ook uitgangspunten worden geformuleerd. Een bijzonder punt van aandacht is het opnemen in het bestemmingsplan van een geluidruimteverdeelplan voor het terrein aan de Kweekweg. Mogelijkheid indienen inspraaksuggesties Met ingang van woensdag 14 juni 2017 wordt gedurende zes weken inspraak verleend op de Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Bedrijventerreinen Kweekweg en Eekterveld. De Nota van Uitgangspunten wordt ook gebruikt om advies in te winnen bij de gebruikelijke overlegpartners. De inspraak- en overlegsuggesties worden vervolgens meegewogen bij het opstellen van het ontwerp bestemmingsplan. Het ontwerp bestemmingsplan wordt naar verwachting medio september 2017 ter inzage gelegd.

Gedurende de bovengenoemde periode ligt de Nota van Uitgangspunten op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur, op woensdag na 17.00 uur uitsluitend op afspraak) ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. U kunt de Nota van Uitgangspunten en de daarbij behorende kaarten ook inzien op www.epe.nl onder ‘Wonen en Bouwen’. Inspraaksuggesties kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. PlanMER Uit indicatieve berekeningen is gebleken dat bij een maximale invulling van het nieuwe bestemmingsplan een toename van de stikstofdepositie valt te verwachten. Omdat daarbij de grenswaarde wordt overschreden kunnen significante effecten op de Veluwe als gevolg van de vaststelling van het plan niet op voorhand worden uitgesloten en is een passende beoordeling en een milieueffectrapportage voor plannen (planMER) nodig.

Dit aspect kan consequenties hebben voor het bestemmingsplan, maar volgt (voor nu) een eigen procedure. Binnenkort wordt u hier afzonderlijk over geïnformeerd.

Epe, 13 juni 2017 Te downloaden: Uitwaartszoneren Kweekweg.pdf(2.58 MB)

Uitwaartszoneren Eekterveld.pdf(2.25 MB) Functiekaart bestemmingsplan Kweekweg.pdf(3.53 MB) Functiekaart bestemmingsplan Eekterveld.pdf(642.35 KB)

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.