08 november 2017

Basisscholieren ontbijten in gemeentehuis

Basisscholieren ontbijten in gemeentehuis

Een goede start van de dag voor de basisscholieren uit groep 4 van De Violier uit Vaassen, burgemeester Hans van der Hoeve en wethouder Erik Visser.

Samen genoten zij van een gezond ontbijt in het gemeentehuis. Het is namelijk de week van Het Nationaal Schoolontbijt waarbij in het hele land 520.000 kinderen op 2.720 basisscholen samen ontbijten. Beide heren kregen een “Violiertje” opgespeld. Een kijkje in het gemeentehuis De burgemeester en wethouder bakten eitjes voor de kinderen.

Daarna schoven ze samen aan de ontbijttafel, maakten kennis met elkaar en wisselden van gedachten over alles wat ze bezighoudt. Het ontbijt werd afgesloten met een rondleiding door het gemeentehuis. Goed ontbijt van groot belang Met het Burgemeestersontbijt wordt het belang van een gezond ontbijt onderstreept.

Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Ontbijten geeft je lijf belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels, vitamines en mineralen. En dus een goede start van de dag!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.