26 augustus 2017

De gemeente Epe heeft een partnergemeente in Europa, namelijk de gemeente Gronau in Duitsland.

Bestuurders en leden van diverse verenigingen bezochten zaterdag 26 augustus 2017 de stad Gronau in Duitsland.

De gemeente Epe heeft een partnergemeente in Europa, namelijk de gemeente Gronau in Duitsland. Dat houdt in dat beide gemeenten elkaar van tijd tot tijd bezoeken. Deze uitwisselingen zijn bedoeld om elkaar te helpen en om van elkaar te leren.

Deze keer werd er gesproken over De Brexit van Engeland, vluchtelingen en solidariteit. Twee landen twee gemeenten die met dezelfde vraagstukken zitten. Hoe dit op te lossen en aan te pakken? Men is er niet helemaal uitgekomen, maar weten van elkaar dat deze problemen aandacht nodig hebben.

De partnergemeente Gronau, in Duitsland, heeft ongeveer 46.600 inwoners en ligt ± 100 kilometer vanaf onze gemeente Epe. Gronau is een aardige Duitse stad, gelegen vlak over de Nederlandse grens en deze stad is zeer geschikt voor een dagje uit. Heel gemakkelijk te bereiken via Enschede of Bad Bentheim. De stad is niet groot maar wel karakteristiek gelegen en er zijn aardige dingen te bezoeken.

Gronau is gelegen midden in een prachtig natuurgebied. Zowel om te wandelen in de stad en in de directe omgeving is erg aangenaam. Wie wil fietsen zal ontdekken dat dit een goed startpunt is voor veel mooie tochten.

Het weer werkte fantastisch mee. De Epenaren hebben weer veel kunnen bewonderen van hun partnergemeente. Nu is het de beurt aan bestuurders en leden van organisaties uit Gronau om over twee jaar Epe te bezoeken. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.