08 december 2017

Vrijwilliger van het jaar 2017

Vrijwilliger van het jaar 2017

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 8 januari 2018 wordt de naam bekendgemaakt van de Vrijwilliger van het jaar 2017. Dat de gemeente Epe vrijwilligheid als een groot goed beschouwt bleek uit de organisatie van een evenement voor de doelgroep die een volle Amfihal opleverde.

Als het aan portefeuillehouder Erik Visser ligt wordt dat een jaarlijks terugkerend gebeuren. Uiteraard is die beslissing aan college en gemeenteraad. Naar aanleiding van de interviews met de genomineerden in Veluweland konden de juryleden zich al een oordeel vormen.

Met gerichte vragen aan hen werd dat nog aangescherpt. In de loop van december wordt bekend welke drie kandidaten doorgaan naar de finale. Acht kandidaten Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op maandag 8 januari in het gemeentehuis onthult de jury de naam van de Vrijwilliger van het Jaar 2017.

De acht kandidaten met achter hun naam een aantal van de instanties/verenigingen waarvoor ze zich inspannen zijn:

Irma Hagen-IJzerman Vaassen (handbalvereniging CVO),

Dikkie Huiskamp Oene (Cultuur Historisch Museum Oene, zes collectes, Vrouwen Actief,

Rosnerka, Sidney & Friends), Jolanda Kiezebrink Emst

(Muziekvereniging, IKOS, De Lofstem, Christen Vrouw, collectes),

Henk Kloezeman Emst (Gymnastiekverenigingen, Ampt Epe, Emster Belang, Schaapskooi Emst),

Fennie van Laar Epe(Gespreksgroepen vrouwen Vluchtelingenwerk en Amnesty International),

Jan Marskamp Vaassen (Rankmarkt, Vaassen Reünie, Museum Vaassen, Kerstmarkt, Vaasaqua),

Chris Veenbrink Vaassen (Voedselbank),

Klaasje de Vries Vaassen SWOE, Koppel, Bloemfontein, Triton).

Er ligt een verzoek van de organisatie, Koppel en Persburo Dick van der Veen bv, aan de gemeente Epe om ook voor de groep van verdienstelijke mensen tussen 18-50 jaar een onderscheiding in te stellen. Deze mensen kunnen qua dienstjaren de competitie niet aan met de senioren. Ze zijn daarentegen door hun initiatieven en bijdragen wel van groot belang voor de gemeenschap.

De jeugd tot 18 jaar wordt bediend met het lintje dat door burgemeester Hans van der Hoeve werd ingesteld. De gemeente Epe stelt de prijzen voor de vrijwilligers beschikbaar:

CDA-programma is klaar Gepubliceerd: donderdag 14 december 2017 21:50 | Geschreven door Redactie | Afdrukken | E-mail ‘Het CDA vindt het heel belangrijk om inwoners zoveel mogelijk te betrekken bij plannen en ideeën’, aldus de partij in een persbericht. ‘Daarom wil het CDA graag van de inwoners horen welke standpunten zij willen zien in het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Om inwoners hierover zoveel mogelijk mee te laten spreken, heeft het CDA gemeente Epe succesvolle inspraakavonden georganiseerd  en een enquête gehouden op sociale media. Ruim 200 mensen hebben hierop gereageerd. Een paar resultaten: -    Driekwart vindt dat de gemeente een actieve rol moet spelen bij het herverkavelen van leegstaande winkels in de dorpscentra. -    Het meer betrekken van de jeugd bij de ouderen en andersom kan op veel steun rekenen. -    En maar liefst 89% vindt dat de buurt mee moet beslissen over de inrichting van plantsoenen, speeltuinen en pleinen. Slechts 4% vindt van niet. Deze zaken komen terug in het nieuwe verkiezingsprogramma. Een paar andere nieuwe ideeën uit dit programma zijn: -    (Nieuwe) evenementen worden actief ondersteund door een garantiefonds en hulpmiddelen. -    Werkzoekenden die 64 jaar zijn en vrijwilligerswerk doen worden vrijgesteld van een sollicitatieplicht. -    Jongeren en bedrijfsleven leren elkaar beter kennen door contacten en stages, hier hebben beide partijen voordeel van. -    Het vliegveld Lelystad mag pas open na de herindeling van het luchtruim. In het verkiezingsprogramma zijn deze punten en nog veel meer opgenomen. Hierin staat waar CDA gemeente Epe zich de komende vier jaar voor in wil zetten. Samen met een sterke kandidatenlijst is hiermee het CDA klaar voor de verkiezingen op 21 maart’, aldus het CDA Het volledige programma is hier te lezen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.