15 maart 2018

Wethouder Erik Visser: Mens onder de mensen

Zondag 11 maart 2018 vertelde Erik Visser zijn persoonlijk verhaal.

Wie ben ik? Wat doe ik? Erik vertelde over zijn kinderjaren, geboren in Apeldoorn en later in Vaassen gaan wonen. Hoe hij gevraagd werd om in de politiek te gaan en wethouder werd. Erik is een echte familie man. Een gezellig leuk gezin waarin hij werd groot gebracht. Zijn ouders zijn trots op hem. Erik is mens onder de mensen.

Wie ben je en wat betekent Epe voor je?

Mijn naam is Erik Visser, ik ben 47 jaar, en ben voor de komende verkiezingen lijsttrekker en beoogd wethouder voor het CDA. We hebben 4 dochters in de leeftijd variërend tussen 16 en 21 jaar. De jongste 3 wonen nog thuis en de oudste woont vanaf maart met haar vriend in Emst. Wij wonen erg prettig in Vaassen. Onze gemeente ligt natuurlijk in een fantastisch gebied en heeft goede voorzieningen waar onder scholen, sportfaciliteiten en een goede bedrijvigheid. Wat doe je zoal in de raad? Sinds 2014 ben ik wethouder voor het CDA.

Ik heb een zeer mooie portefeuille met o.a. de onderwerpen Jeugd, Onderwijs, Economie, Participatie, Arbeidsmarkt. Het gaat over mensen, over onderdeel zijn van de samenleving, over de lokale economie en welvaart. Samen met inwoners, bedrijven, verenigingen en instanties hebben we de afgelopen vier jaar in mijn portefeuille de Gemeente Epe nog mooier kunnen maken. Met de ondernemers hebben we een Economische visie met een actieplan ontwikkeld. Niet alleen plannen maken maar ook uitvoeren! Dit hebben we bijvoorbeeld ook met het onderwijs gedaan.

De komende jaren worden er miljoenen geïnvesteerd in onderwijshuisvesting. Alle kinderen uit onze gemeente verdienen een goede school en moeten ook mee kunnen doen. Met o.a. Stichting leergeld, jongeren, kerken, moskeeën, en anderen hebben we plannen gemaakt waarmee we voorkomen dat kinderen aan de kant blijven staan. Wat betekent het CDA voor jou? Voor mij is het CDA een partij die midden in de samenleving staat. Mensen moeten ruimte hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Niet gehinderd door te veel regels. Omkijken naar elkaar zit in onze genen. Het kost wellicht wat energie maar je krijgt er ontzettend veel voor terug. Waar geloof je in? Ik geloof dat we samen een opdracht hebben om onze leefomgeving mooier te maken. Er wordt regelmatig gemopperd. Soms terecht, vaak niet.

In het lijstje van de gelukkigste landen zitten we in de Top 5. Mijn moeder zegt regelmatig: "Alles wat je doet met een blij gezicht, dat maakt het leven licht!" Ik ben het hier volledig mee eens. Waar zet je je voor in? Als er geen vrijwilligers in onze gemeente zouden zijn dan zou onze gemeente veel minder mooi zijn. Ga maar eens na wat een geweldige evenementen er zijn en hoeveel vrijwilligers je dagelijks tegenkomt! Afgelopen jaar hebben we in de Gemeente Epe voor de eerste keer een vrijwilligersevent georganiseerd. Van vrijwilligers en voor vrijwilligers. Het werd erg gewaardeerd en ik heb mooie verhalen gehoord wat de "waarde" van vrijwilligerswerk is. Ook viel me op dat ook veel jongeren vrijwilligerswerk doen. Onze dochters bijvoorbeeld zijn trainster, verzorgster bij het mannenteam, kantinemedewerkster en taalcoach voor een nieuwe inwoner. Zo zijn er velen! Zelf krijg ik ook energie van vrijwilligerswerk.

Jarenlang ben ik o.a. bestuurslid van De Koekoek geweest (en moest hier mee stoppen vanwege het wethouderschap), coach van een meidenvoetbalteam, jeugdouderling en organiseerden we met onze buurt straatspeeldagen. Velen handen maken licht werk. Dus ook bij kleine "klussen" zijn veel vrijwilligers nodig. Het is leuk als je merkt dat je inzet wordt gewaardeerd. Al is het maar voor Kerkbalans een aantal brieven bezorgen en ophalen. Wil je nog iets kwijt? Toen ik een jaar wethouder was werd ik geïnterviewd door het blad Zakelijk Gezien. De quote die boven het artikel stond was: "Wethouder Erik Visser: Een goede wethouder is weinig op het gemeentehuis". Of ik een goede wethouder ben moeten anderen beoordelen. Ik sta er nog steeds achter dat je als gemeentebestuurder veel onder de inwoners, bedrijven, verenigingen etc. moet zijn.

Zo weet je wat er speelt. Afspraken doe ik dan ook bijvoorbeeld het liefst bij de verenigingen en bedrijven, en als het beter ’s avonds uitkomt dan vindt de afspraak dan plaats (vrijwilligers werken vaak en ik weet uit ervaring dat het dan vaak ’s avonds beter uitkomt). Uiteraard ben ik makkelijk aanspreekbaar en bereikbaar. Soms gebeurt dat via Messenger of Facebook. Meestal via mijn emailadres [email protected] of via telefoonnummer (0578) 678714.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.