05 december 2018

Rob Hammenga nieuwe voorzitter CDA Harderwijk-Hierden

Op de Algemene Ledenvergadering van 20 november is Rob Hammenga verkozen tot voorzitter van het CDA Harderwijk-Hierden. Hij volgt Robert de Vries op die 8 jaar lid van het bestuur is geweest, waarvan de laatste 4 jaar als voorzitter. Het CDA dankt Robert voor zijn grote bijdrage aan het CDA en eerder het CDJA.

Hieronder stelt Rob zich voor.

Even voorstellen...
Mijn naam is Rob Hammenga. Ben 35 jaar, getrouwd met José en samen zijn we de trotse ouders van Huub (5 jaar). We wonen vanaf het moment dat we getrouwd zijn in Harderwijk (2011). En vanaf december 2012 wonen we met veel plezier aan de Langekamp in de wijk Frankrijk. Op zondag gaan we naar de Baptistengemeente. In mijn vrije tijd wissel ik hardlopen en wielrennen graag met elkaar af.
Ik ben een geboren en getogen Groninger (Bierum). Hier heb ik tot mijn 18e gewoond. Daarna ben ik met mijn ouders verhuisd naar de Veluwe. In Zwolle heb ik in 2003 mijn MBO diploma behaald. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. En in 2009 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (Bestuurskunde).

Het CDA en het CDJA
Gedurende mijn studententijd ben ik lid geworden van het CDJA en het CDA. Een bewuste keuze. Een partij gedreven en geïnspireerd door de krachtige bron van het Evangelie. Dat was en is waar ik mij thuis bij voel. Een partij die staat voor de civil society. Een partij die in het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken een grote rol ziet voor het maatschappelijk middenveld. Vanuit deze overtuiging ben ik in actief geworden voor het landelijk CDJA. Onder andere als vice voorzitter van het Dagelijks Bestuur (2006 - 2008). Een ongelooflijk leerzame en verrijkende tijd!

Wat doe ik in het dagelijks leven?
Na mijn studie ben ik vijf jaar werkzaam geweest als financieel analist bij Hewlett Packard. Sinds 2015 werk ik bij een adviesbureau dat zich in opdracht van gemeenten bezighoudt met (strategische) beleidsvraagstukken en veranderopgaven op het gebied van het brede Sociale Domein (Participatiewet, Wmo, Jeugdwet, Onderwijs). Als senior adviseur ben ik dan ook betrokken bij verschillende - veelal financieel/beleidsmatige - opdrachten binnen het Sociaal Domein en adviseer hierin de ambteljike organisatie en het lokale bestuur. Geweldig om te doen!

Focus op mensen - scherp en betrokken
In mijn werk merk ik dat de lokale politiek op tal van beleidsterreinen het verschil kan maken. Mijn ambitie is om - hoe moeilijk en complex dat soms ook is - een positieve bijdrage te willen leveren aan de mens áchter het systeem, de regels en structuren. Focus op het handelen en denken vanuit het perspectief van de inwoner vind ik dan ook heel belangrijk. De lokale politiek is daar bij uitstek toe in staat. Om die reden wil ik me als voorzitter samen met u vol overtuiging inzetten voor een herkenbaar, gepassioneerd en scherp lokaal CDA. Zodat we ons als partij op een positieve manier onderscheiden en betrokken zijn bij en met de inwoners van deze oprecht prachtige gemeente!

Een herkenbaar CDA. Door een duidelijke politieke agenda. Waar staan we voor? Waar willen we naartoe? Welke zaken hebben Harderwijk smoel gegeven, dankzij het CDA? Waar mogen kiezers ons op aanspreken? Wat zijn de problemen die we samen moeten oplossen, en hoe kun je daarin een perspectief van hoop bieden? Dát is waar het in essentie om draait. Herkend en erkend worden. Het CDA kan hierin het verschil maken.

Een gepassioneerd CDA. Een partij gedreven door de boodschap waar het CDA ten diepste voor staat. Gedreven door het Evangelie. Oftewel, omzien naar elkaar. Compassie tonen. Verantwoordelijkheid nemen. En deze op de juiste plek beleggen.

Een scherp lokaal CDA. Politiek is keuzes maken. Politiek is discussie en debat. En politiek is waarden-gedreven. Dat vraagt om scherpte. Scherpte in de fractie. Scherpte tussen de fractie en het college. En scherpte tussen het CDA bestuur en de politieke vertegenwoordiging. Die scherpte dient te allen tijde in dienst te staan van de inhoud en de inwoners en maatschappelijke partners waar de keuzes betrekking op hebben.
Als partij moeten we ons richten op het binden van (nieuwe) mensen aan de partij. ‘Strategisch personeelsmanagement’. Gericht op de lange termijn. Gericht op de komende vier jaar. Gericht op de komende acht jaar. Een permanente campagne voeren. Hier ligt een grote verantwoordelijkheid voor de politiek maar ook zéker voor het bestuur.

Tot slot
Ik hecht aan het zijn van een voorzitter die benaderbaar en toegankelijk is. Laat het dan ook niet na mij te benaderen wanneer u dat nodig acht!

Rob

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.